Οι 9 πιο θανατηφόρες ταινίες με ιούς και επιδημίες

Από το έγκριτο νεοϋορκέζικο Vulture, που φροντίζει πάντα για την ποιοτική ψυχαγωγία μας

Οι δώδεκα πίθηκοι (Twelve monkeys)
Ο Τέρι Γκίλιαμ υπογράφει τη σκηνοθεσία σε αυτή την ταινία επιστημονικής φαντασίας σχετικά με έναν άνδρα που ταξιδεύει από το έτος 2035 για να σταματήσει μια πανδημία η οποία θα μπορούσε να εξολοθρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού και να υποχρεώσει τους ελάχιστους που επέζησαν να καταφύγουν σε υπόγειες κρυψώνες. Κατά τους δημιουργούς της ταινίας, αυτά θα συνέβαιναν το 1996.

Το χαρισματικό κορίτσι (The girl with all the gifts)
το κοντινό μέλλον, η ανθρωπότητα έχει καταστραφεί από μεταλλαξιογόνο ιό που καταργεί την ελεύθερη βούληση και μετατρέπει τα θύματα της σε ανθρωποφάγα όντα, που τα ονομάζουν οι «πεινασμένοι». Μόνο μια μικρή ομάδα παιδιών φαίνεται να έχει κάποιου είδους ανοσία, και αυτή η ομάδα βρίσκεται σε στρατιωτική βάση στην επαρχιακή Αγγλία, όπου τους μελετούν.

Τα παιδιά των ανθρώπων (Children of men)
Το 2027 ο κόσμος έχει καταστραφεί από τον πόλεμο και την αναρχία. Επιπλέον, ήδη από το 2009, οι γυναίκες του κόσμου είναι στείρες και το ανθρώπινο είδος να οδεύει προς την εξαφάνισή του. Όταν ο νεότερος άνθρωπος του κόσμου, 18 ετών, δολοφονείται, το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο. Ο Alfonso Cuaron υπογράφει την κινηματογραφική μεταφορά του σκοτεινού φουτουριστικού θρίλερ της P.D. James, γραμμένο το 1993.

The cured
Ιρλανδέζικη ταινία τρόμου, παραγωγής 2017, που δεν παίχτηκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Ο ιός που προσέβαλε χιλιάδες ανθρώπους, μετατρέποντας τους σε ανθρωποφάγα ζόμπι έχει ελεγχθεί. Όμως, πολλοί από εκείνους που προσβλήθηκαν αρχικά ζουν ακόμα σε συνθήκες αιχμαλωσίας, στιγματισμένοι για πάντα από την υπόλοιπη κοινωνία. Για να αποφύγει, υποτίθεται, μια νέα επιδημία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να τους εξοντώσει. Όμως, κάποιοι αντδρούν…

Νέα φυλή (Daybreakers)
Στο έτος 2019, ένας μυστηριώδης ιός έχει καταλάβει τη γη και έχει μετατρέψει την πλειοψηφία των ανθρώπων σε βαμπίρ. Οι εναπομείναντες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως ένα κατώτερο ‘είδος’ προορισμένο για να τροφοδοτεί με αίμα τα βαμπίρ. Όμως οι αριθμοί των ανθρώπων διαρκώς μειώνονται και η κυρίαρχη φυλή αναζητά τρόπους για την επιβίωσή της.

Doomsday
Ένας φονικός ιός εξαπλώνεται ταχύτατα στη Σκωτία και οι Αρχές αποφασίζουν να ορθώσουν ένα τεράστιο τείχος για να κλείσουν όλους τους προσβεβλημένους κατοίκους μέσα στην περιοχή τους. Λίγο μετά το 1998, ο βορράς της Μεγάλης Βρετανίας γίνεται ανάμνηση και κουκίδα της Ιστορίας, ώσπου το 2035 η επιδημία ξαναχτυπάει στο κέντρο του Λονδίνου. Του Νιλ Μάρσαλ.

Το λυκόφως του τρόμου (Maggie)
Η Μάγκι, μια τυπική αμερικανίδα έφηβη, έχει μολυνθεί από μια περίεργη ασθένεια και αναζητά βοήθεια σε ένα νοσοκομείο. Ο πατέρας της ο Γουέιντ, που την αναζητά εναγωνίως, την εντοπίζει σε πτέρυγα καραντίνας του νοσοκομείου και, με τη βοήθεια ενός φίλου γιατρού, την παίρνει στο σπίτι. Όμως, η Μάγκι, έχει μολυνθεί από έναν θανατηφόρο ιό που μετατρέπει το θύμα σε ζόμπι. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι ο στοργικός πατέρας της σε αυτή την οικογενειακή ταινία τρόμου.

Η Τριλογία του Λαβύρινθου (The Maze Runner Franchise)
Ο πλανήτης έχει καταστραφεί από μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη, την οποία ακολούθησε μια πανδημία ενός θανατηφόρου ιού με το όνομα Έκλαμψη. Μια ομάδα εφήβων ανακαλύπτει ότι ήταν μέρος ενός πειράματος για τη μελέτη και εύρεση της θεραπείας του ιού. Στην προσπάθειά τους να βρουν την άκρη του νήματος στον εφιάλτη που ζουν οι έφηβοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σατανική οργάνωση με τα αρχικά WCKD.

Virus (1980)
Ιαπωνική ταινία του 1980 που διαδραματίζεται στην Ανταρκτική. Όταν μια επιδημία Ιταλικής Γρίπης αποδεκατίζει τον ανθρώπινο πληθυσμό, μια ομάδα ανθρώπων που επέζησαν βρίσκουν καταφύγιο στην γη των αιώνιων πάγων όπου ο ιός δεν ζει. Όμως, η απειλή μιας σοβιετικής επέμβασης με πυρηνικά όπλα διαταράσσει την «ηρεμία» τους σε αυτή την αφιλόξενη άκρη του κόσμου.

About Author