Άδωνις Γεωργιάδης: «Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω»

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω», τονίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Απίστευτη δήλωση; Οντως! Ευτυχώς όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Οχι, ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είναι σήμερα υπουργός Υγείας (είναι υπουργός Ανάπτυξης, βεβαίως) και η δήλωση είναι από το μακρινό 2013…

Πολύ πιο κοντά όμως είναι ο Μάιος του 2019, όταν ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ και τότε παρουσιαστής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, στον αέρα, με τον Αρη Πορτοσάλτε.

Αφού λοιπόν εκφράζουν την αγωνία τους και τη συμπαράστασή τους στις φαρμακευτικές εταιρείες -που έχουν μπλέξει με την επάρατη Αριστερά (το σχόλιο δικό μας)- αρχίζει ο επικός διάλογος:

Μπάμπης: «Έχουν εγκαταλείψει τα πάντα, έχουν εγκαταλείψει το κράτος. Κι έρχονται και τα βάζουν εδώ με έναν άνθρωπο (σ.σ. εννοεί τον Μητσοτάκη) που λέει “ρε παιδιά μήπως να δούμε καμιά ιδέα που εφαρμόζουν άλλα κράτη;»

Παρεμβαίνει ο Άρης και λέει με γνήσια αγανάκτηση, «δεν λες τώρα τη Γαλλία νεοφιλελέ»…

Μπάμπης: Να σου πω.. να σου πω… εγώ έχω ακούσει ως ιδέα ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά πρέπει τουλάχιστον να κλείσουν… γιατί είναι φορείς ασθενειών(!!!), γιατί έχουν πρόβλημα πρέπει να κλείσουν…  (σ.σ. εκείνη τη στιγμή ρίχνει κι έναν βήχα)

Άρης: Πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας όχι απλώς να κλείσουν!

Μπάμπης: Μπορεί να συζητηθεί αυτό; μόνο αν υπάρξει ηρεμία. Αν όμως έχει τον Τσίπρα πρωθυπουργό, που είναι στο bye bye βεβαίως, δεν μπορείς να το συζητήσεις το ζήτημα.

(Το περιστατικό είχε καταγράψει η efsyn.gr, ο διάλογος ΕΔΩ από το 28ο λεπτό και μετά)

About Author