Η UEFA ανακοινώνει τη μετάθεση του Euro το 2021 και λουκέτο σε Champions και Europa League

Tην απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον λόγω κοροναϊού όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν αλλά και να μεταθέσει το Euro 2020 για το καλοκαίρι του 2021, έχει λάβει η UEFA σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Equipe.

Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στην τηλεδιάσκεψη που έχει συγκαλέσει την ερχόμενη Τρίτη (17/3) μεταξύ των 55 κρατών-μελών της (όπου θα λάβει μέρος βεβαίως και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία). Επί της ουσίας, ο λόγος της αναβολής του Euro σχετίζεται με την «απελευθέρωση» των ημερομηνιών, ώστε να ολοκληρωθούν κανονικά, εφόσον αν όλα πάνε καλά, τα εθνικά πρωταθλήματα, το Champions και το Europa League.

Βεβαίως για να ληφθεί η απόφαση για μετάθεση του Euro απαιτείται και η έγκριση της FIFA, ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής, καθώς το καλοκαίρι του 2021 είναι προγραμματισμένο και το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, σε μία υπόθεση που θα προκαλέσει ντόμινο και τεράστιες αλλαγές στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι. Επί του παρόντος όμως είναι ξεκάθαρο ότι προέχει η παγκόσμια υγεία.

About Author