Τσιόδρας: 117 επιβεβαιωμένα κρούσματα – Κλείνουν δικαστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι

Κατά 18 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, φτάνοντας συνολικά στα 117, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας 10 από τα συνολικά κρούσματα χαρακτηρίζονται ως “ορφανά”, δηλαδή είναι αγνώστου προέλευσης, με άλλα λόγια δεν έχει προσδιοριστεί η αιτία μετάδοσης. Από τα υπόλοιπα κρούσματα 82 ανήκουν στα λεγόμενα “εισαγόμενα” και 25 αφορούν επαφές τους.

Εν τω μεταξύ, πήραν εξιτήριο η ασθενής “0” και το παιδί της, που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως ο κοροναϊός εξακολουθεί να παραμένει ήπια νόσος.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων.

“Από χθες είμαστε κι επίσημα σε καθεστώς πανδημίας. Ήρθε η ώρα της μάχης”, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κι έκανε έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αίτηση να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο σύστημα Υγείας.

“Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας”, είπε ο υπουργός.

Πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό στην Ελλάδα

Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοινώθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Ο 66χρονος ήταν ανάμεσα στους προσκυνητές που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό.

About Author