ΗΠΑ: Ο Πενς υπερασπίζεται τους περιορισμούς στα ταξίδια – Aναμένονται χιλιάδες νέα κρούσματα στη χώρα

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς υπερασπίστηκε σήμερα τους νέους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης, λέγοντας ότι το κέντρο του νέου κορονοϊού μετατοπίστηκε από την Ασία στην Ευρώπη.

Σε μια σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων που παραχώρησε, ο ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος δήλωσε επίσης ότι αναμένονται χιλιάδες περισσότερα κρούσματα της COVID-19 στις ΗΠΑ και ότι οι περιορισμοί στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες αποτελούν απλώς μέρος της στρατηγικής της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στις ΗΠΑ.

Η ΕΕ επέκρινε σήμερα τους ταξιδιωτικούς αυτούς περιορισμούς, λέγοντας ότι δεν υπήρξε διαβούλευση μαζί της προτού ο πρόεδρος Τραμπ ανακοινώσει τα μέτρα αυτά σε διάγγελμα που απηύθυνε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο έθνος. Ο Πενς σημείωσε επίσης ότι οι αξιωματούχοι επιδιώκουν να εντείνουν την υποβολή σε εξετάσεις και στις 50 αμερικανικές Πολιτείες και αναφέρθηκε στις προσπάθειες εμπορικών εργαστηρίων, στα οποία περιλαμβάνονται τα Laboratory Corporation of America Holdings (LabCorp) και Quest Diagnostics Inc, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Υγειονομικοί ειδικοί έχουν δηλώσει ότι μια έλλειψη διαγνωστικών τεστ έχει καταστήσει δύσκολο να υπολογιστεί η πλήρης κλίμακα του ξεσπάσματος στις ΗΠΑ και να μειωθεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Οι χειρότερα πληγείσες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Πολιτεία της Νέας Υόρκης και η Πολιτεία Ουάσινγκτον, αγωνίζονται να διευρύνουν γρήγορα τις δυνατότητές τους για την υποβολή σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό ώστε να γίνουν ευρύτερα διαθέσιμες οι εξετάσεις για την διάγνωσή του.

About Author