Τζανακόπουλος στην Προανακριτική: Συντελείται ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης- Οι διάλογοι και οι κόντρες

Στην προανακριτική για τη Novartis προσήλθε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κάθησε ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απέναντί τους, όπως άλλοι μάρτυρες.

Κατά την πρώτη τοποθέτησή του ανέφερε:

Θέλω να δηλώσω ότι η παρουσία μου εδώ οχι μόνο δεν αποτελεί καθ οιονδήποτε τρόπο κίνηση νομιμοποίησης της Επιτροπής αλλά αντίθετα στοχεύει να αναδείξει ακριβώς την παράνομη, αντικοινοβουλευτικη και αντισυνταγματική λειτουργία της.
Και η παρανομία δεν αφορά απλώς και μόνο την εξαίρεση του Παύλου Πολακη και τη δική μου, εξαίρεση κοινοβουλευτικα πρωτοφανή, καταφανώς αντισυνταγματική και θεσμικά απαράδεκτη για μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Αφορά κυρίως τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής ώστε να υπάρξει ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης στην διενεργουμενη έρευνα για την υπόθεση Novartis, εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων, κατασυκοφάντηση δικαστικών λειτουργών με ένα και μόνο στόχο: τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis και την προστασία πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό

Πλεύρης: Γιατί πήγατε στο ΆρειοΠάγο?
Τζανακοπουλος: Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο έκλεισα ραντεβού με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να μάθω αν υπάρχει φάκελος που θα διαβιβαστεί στον υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτό ήταν μόνο για ενημέρωση της κυβέρνησης. Η συνάντηση κράτησε 5 λεπτά και η ενημέρωση ήταν διαδικαστική.
Πλεύρης: Γιατί δεν μπορούσε να γίνει τηλεφωνικώς?
Τζανακοπουλος: Δεν μιλώ στο τηλέφωνο με ανώτατους δικαστικούς.
Πλεύρης: Από που προβλέπεται να ενημερώνεται η κυβέρνηση για ανοιχτή υπόθεση?
Τζανακοπουλος: Δεν ενημερώθηκα για ανοιχτή υπόθεση αλλά για την ύπαρξη η μη φακέλου .
Πλεύρης: Στον Άρειο Πάγο συναντηθηκατε μόνο με την Εισαγγελέα.
Τζανακοπουλος: Εσείς κάνετε συναντήσεις μόνο με τον Μανιαδακη?

Πλεύρης: Γιατί δεν επιδιώκεται ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης?
Τζανακοπουλος: Ήταν ενήμερος ο αρμόδιος υπουργός. Ρωτήστε τον κύριο Αθανασίου που επέστρεψε ως υπουργός φάκελο με παρατηρήσεις.
Πλεύρης: πόσος χρόνος χρειαζόταν για να διαμορφώσει κάποιος άποψη για το σκάνδαλο Novartis
Τζανακοπουλος: Εξαρτάται από την νοημοσύνη. Εσείς και η ΝΔ μπορεί να χρειάζεστε δύο μήνες, επί ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται μόνο δύο ώρες. Μιλώ για εσάς κύριε Πλεύρη προσωπικά.
Πλεύρης: Εγώ πάω στον Άρειο Πάγο για υποθέσεις. Εσείς έχετε ξαναπάει?
Τζανακοπουλος:Εσείς πάτε για τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Πλεύρης: Τι σχέση έχετε με την κυρία Παπασπυρου?
Τζανακοπουλος: Ήταν συνάδελφος της μητέρας όπως και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Η σχέση μου ήταν θεσμική. Το μόνο που με συνδέει ήταν η σχέση των δύο με την μητέρα μου.
Πλεύρης: Γιατί συνυπογραψατε δήλωση με τον Παπαγγελοπουλο?
Τζανακοπουλος: Ήταν προφανές ότι το σκάνδαλο Novartis ήταν τεράστιο σκάνδαλο. Θα αποδειχθεί και ελπίζω να μην έχετε καμία εμπλοκή σε αυτό κύριε Πλεύρη.

About Author