Ενταση στον Εβρο με μολότοφ και δακρυγόνα

Νέος κύκλος επεισοδίων στον Έβρο μετά από ένα 48ωρο με σχετική ηρεμία, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν για διαβουλεύσεις στην Ευρώπη.

Μόνο δύο ημέρες κράτησε η διακοπή των επιθέσεων και η ηρεμία στο τελωνείο των Καστανεών καθώς από νωρίς το απόγευμα επανήλθε η ένταση με χημικά, μολότοφ, πέτρες και φωτιές.

Ειδικότερα, οι συγκεντρωμένοι, επί του τουρκικού εδάφους, μετανάστες πετούσανε επί ώρες μολότοφ, πέτρες και πυρακτωμένα ξύλα, στους Έλληνες αστυνομικούς, ενώ οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν για μία ακόμη φορά σε ρίψεις χημικών. Ταυτόχρονα έγιναν προσπάθειες φθοράς στον φράχτη και εκδηλώθηκαν εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία του και προς το εσωτερικό από την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ εμποδίστηκαν όλες οι προσπάθειες παράνομης εισόδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετανάστες και πρόσφυγες πέταξαν μολότοφ προς στις ελληνικές δυνάμεις.

Παράλληλα άναψαν φωτιές και έριχναν καπνογόνα και δακρυγόνα ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τρυπήσουν το χάρτη με κόπτες και άλλα εργαλεία.

Άμεση ήταν η επέμβαση των ελληνικών αρχών που προχώρησαν σε εκτεταμένη ρήψη χημικών για να τους απωθήσουν ενώ οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν συνεχώς ρήψεις νερού.

Πηγή: ΣΚΑΙ

About Author