Ο κοροναϊός του ΣΥΡΙΖΑ- Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για “μακροημέρευση” της εσωστρέφειας

Πρόχειρος, ακόμα, αλλά υπαρκτός ο προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ και δη στο περιβάλλον των σκληρών υποστηρικτών της στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα για ευρεία διεύρυνση και δυναμικό μετασχηματισμό του κόμματος σε παράταξη, σχετικά με το τι θα σημάνει η βέβαιη αναβολή του συνεδρίου για το φθινόπωρο εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται για τον κοροναϊό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή του Συνεδρίου “μετασχηματισμού” και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ( προγραμματισθέν για τις 14- 17 Μαϊου) οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα στην αναβολή αφού έχουν αναβληθεί μέχρι νεοτέρας και όλοι οι ενδιάμεσοι σταθμοί του περιβόητου “οδικού χάρτη” που θα είχε ως κατάληξη το Συνέδριο.

Καμία “προσυνεδριακή” διαδικασία δεν προχωράει, άρα το συνέδριο πάει περίπατο , όχι πλέον εαρινό, αλλά πιθανότατα ( εκτός απροόπτου), φθινοπωρινό.

Τούτου δοθέντος “παράταση” παίρνουν και τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα “λογαριασμών” στον ΣΥΡΙΖΑ .

Μετά την “εκεχειρία” που επέβαλε τελεσιγραφικά ο Αλέξης Τσίπρας στα αντίπαλα στρατόπεδα ( προεδρικοί Vs κομματικοί) , στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες: Όποιος δε συμφωνεί, στο καλό να πάει αλλά “κομμένη η πλάκα”, υπονόμευση δεν θα δεχθώ, το λαμπρό πεδίο για την “αναμέτρηση” των δύο “πόλων” εντός του κόμματος, έγινε το ( υπό αναβολή) Συνέδριο.

‘Ολα αυτά, όμως, είναι πιθανό να δημιουργήσουν ένα έλλειμμα αντιπολίτευσης. Δεδομένου πως μέχρι σημερα αρκετά στελέχη αποφεύγουν να δραστηριοποιηθούν επαρκώς ως προς το αντιπολιτευτικό τους έργο και εστιάζουν την προσοχή τους στην ίδρυση τάσεων ή στη διευθέτηση εσωκομματικών λογαριασμών ενόψει του συνεδρίου.

Οι ανησυχούντες, λοιπόν, αναφέρουν πως εάν αυτή η εσωτερική επικοινωνιακή και πολιτική παραλυσία φθάσει μέχρι το φθινόπωρο, η κυβέρνηση ανενόχλητη θα διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις, ακόμα και υπό το βάρος των πολύ σοβαρών προβλημάτων.

Το γεγονός πως δεν υπήρξε ουσιαστική αντίδραση υψηλών τόνων στην επίθεση Πέτσα που αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα “Δούρειο Ίππο” του Ερντογάν ήταν, άλλωστε, μια ακόμα ένδειξη της πολιτικής και επικοινωνιακής δυσλειτουργικότητας στην Κουμουνδούρου.

About Author