Κλείνουν και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, απαγορεύεται η λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου, την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες, με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε σε κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών, των σχολείων, των ΙΕΚ και των πανεπιστημίων.

Ωστόσο δεν είχε διευκρινιστεί τι θα γίνει με τα φροντιστήρια και το αν θα ληφθούν αντίστοιχα ή παρόμοια μέτρα όπως με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης, δήλωσε μιλώντας στο enikos.gr  ότι δεν είχαν λάβει κάποια σχετική οδηγία.

Περιμένουμε οδηγίες. Θα επικοινωνήσουμε και εμείς με το υπουργείο Παιδείας. Θα ακολουθήσουμε όσα μας πουν. Για εμάς προέχει η δημόσια υγεία, η υγεία των μαθητών και των εργαζομένων. Ό,τι μας υποδείξουν θα κάνουμε. Έχουμε αναπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και θα τηρήσουμε με ευλάβεια ό,τι μας πουν οι ειδικοί. Εμείς δεν έχουμε κάτι να προτείνουμε, θα ακούσουμε τους ειδικούς“, τόνισε στο enikos.gr.

 

About Author