Ηχηρή διαφοροποίηση του ΥΦΥΠΕΞ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την κατηγορία “Δούρειος Ίππος του Ερντογάν” κατά Τσίπρα

Σε ηχηρή διαφοροποίηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για τις δηλώσεις που έκανε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως «Δούρειο Ίππο» του Ερντογάν, προχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, καταδικάζοντας όλες τις ακραίες φωνές εντός και εκτός της κυβέρνησης.

 

Καμία ακραία στάση δεν δέχεται η κυβέρνηση τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Βλάσης, απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ζήτησε την καταδίκη όσων στοχοποιούν κόμματα και εφημερίδες που έχουν άλλες φωνές.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτησή της για την πορεία τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι περιμένει από την κυβέρνηση να καταδικάσει οτιδήποτε παραβιάζει το κράτος δικαίου και το θέτει σε αμφισβήτηση, ιδίως όταν κόμματα και εφημερίδες στοχοποιούνται ως ο εσωτερικός εχθρός. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα για τη Δημοκρατία, όταν ακούγονται άλλες φωνές, να στοχοποιούνται ως εσωτερικός εχθρός, είπε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Σία Αναγνωστοπούλου: «Περιμένω από τη κυβέρνηση και όχι μόνο εγώ, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοκρατικός κόσμος να καταδικάσει οτιδήποτε παραβιάζει το κράτος δικαίου, το θέτει σε αμφισβήτηση και κυρίως όταν κόμματα, εφημερίδες στοχοποιούνται ως ο εσωτερικός εχθρός.»

«Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα για τη Δημοκρατία, να ακούγονται οι άλλες φωνές που ακούγονται να στοχοποιούνται ως εσωτερικός εχθρός και θα μου επιτρέψετε να επιμείνω σε αυτό».

 

About Author