Αναβιώνει το δημοσιογραφικό συνέδριο της Σαμοθράκης

Την επίσημη έναρξη των εργασιών, για την αναβίωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης, κήρυξε, στην Κομοτηνή, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Στη σύσκεψη, που έλαβε χώρα στην περιφέρεια, συμμετείχαν, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η εκτελεστική γραμματέας Ζωή Κοσμίδου, υπηρεσιακά στελέχη της διεύθυνσης Ανάπτυξης, και εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας.

Από τη πλευρά των δημοσιογραφικών ενώσεων, συμμετείχαν η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Έλενα Ριζεάκου, η Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Αγγελική Γυπάκη, ο διευθυντής της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) Γιάννης Κοτσιφός, ο γεν. γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) Γιάννης Γιαννακόπουλος (ο οποίος εκπροσώπησε επίσης και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων – ΕΣΗΕΠΗΝ) και ο έφορος της ΠΟΕΣΥ Γιάννης Σιούλας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2020 και να έχει ως θέμα: «Εμπιστοσύνη στη Δημοσιογραφία – Διεκδικώντας το χαμένο έδαφος».

Αναφορικά με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, αποφασίστηκε να έχει 7 μέλη με πρόεδρο τον Δημήτρη Πέτροβιτς, αντιπρόεδρο την Έλενα Ριζεάκου και ένα μέλος από κάθε μία από τις 5 δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας.

About Author