Στ. Μαλέλης: Κάποιοι δημοσιογράφοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και αντί να ντρέπονται μας κουνούν το δάχτυλο

“Μπορεί να ασχολούμαι με την πολιτική αλλά αποφεύγω τις πολλές συναναστροφές με τους πολιτικούς”, δηλώνει ο διευθυντής ειδήσεων του Mega και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης σε μια ενδιαφέρουσα πολιτικο-μιντιακή συνέντευξη που παραχώρησε στο Libre.gr.

 

Και στο ερώτημα για τη σχέση δημοσιογραφίας – πολιτικής απαντά: “Άλλο πολιτικοποιημένος δημοσιογράφος και άλλο στρατευμένος και παπαγαλάκι. Το να έχεις τις πολιτικές σου απόψεις δεν είναι κακό. Το να διαβάζεις non paper και να κάνεις πολιτικά παιχνίδια για λίγα ψίχουλα εξουσίας είναι αθέμιτο. Δυστυχώς δημοσιογράφοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και αντί να ντρέπονται μας κουνούν το δάχτυλο”.
Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι, στις μέρες μας, ένα “δισυπόστατο” όν. Γι αυτό και μια συζήτηση μαζί του έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Έβαλε τη σφραγίδα του στο πολυσυζητημένο come back του Mega Channel (υπό την ιδιοκτησία, πλέον, του Βαγγέλη Μαρινάκη), κάτι που συζητείται ευρέως, την ώρα που, παράλληλα, συμμετέχει ενεργά στα κοινά, ως στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ και επικεφαλής της κίνησης των “81” που έχουν χαράξει σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, κάτι που ενίοτε τον φέρνει σε αντιπαράθεση με “συντρόφους” του που πιέζουν την Φώφη Γεννηματά σε μια πιο φιλική προς την κυβέρνηση πορεία. Σε αυτούς, άλλωστε, στέλνει μήνυμα μέσω της σημερινής του παρέμβασης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο libre.gr ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για όλα: για το νέο Mega, το μιντιακό τοπίο, τους δημοσιογράφους, αλλά και την κυβέρνηση, τα θέματα της επικαιρότητας, το ΚΙΝ.ΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, ο Σταμάτης Μαλέλης τονίζει:

-Σχολή Μαλέλη σημαίνει να βλέπεις την ιερότητα της είδησης και να εργάζεσαι για την αποκάλυψη της. Στην σχολή αυτή δεν χωράνε συμβιβασμοί ούτε παραγοντισμοί και προσωπικές ατζέντες. Είναι η δημοσιογραφία της έρευνας και της δημοσιοποίησης. Μπορεί να ασχολούμαι με την πολιτική αλλά αποφεύγω τις πολλές συναναστροφές με τους πολιτικούς. Τώρα εάν έκανα λάθη. Σίγουρα ναι . Ποιος άνθρωπος που δουλεύει δεν κάνει λάθη.
-Άλλο πολιτικοποιημένος δημοσιογράφος και άλλο στρατευμένος και παπαγαλάκι. Το να έχεις τις πολιτικές σου απόψεις δεν είναι κακό. Το να διαβάζεις non paper και να κάνεις πολιτικά παιχνίδια για λίγα ψίχουλα εξουσίας είναι αθέμιτο. Δυστυχώς δημοσιογράφοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και αντι να ντρέπονται μας κουνούν το δάχτυλο
-Το κόμμα μου το ΚΙΝΑΛ πρέπει να στρίψει αριστερά . Και να το κάνει αμέσως. Εγώ θα προσπαθήσω πολύ για αυτό. Δεν θα αφήσω τους λίγους ματαιόδοξους να πάνε το κόμμα μου δεξιά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σταμάτη Μαλέλη εδώ 

About Author