Αιμορραγεί το Χρηματιστήριο – Έχασε και τις 700 μονάδες

Παγιδευμένο σε πτώση διαρκείας βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο «ιός» του πανικού μεταδίδεται από αγορά σε αγορά.

Λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 4,89% στις 692,6 μονάδες και το ερώτημα είναι ποιο είναι το επόμενο σημείο αντίστασης.

Οι τράπεζες δέχονται ισχυρότατο σφυροκόπημα με τις απώλειες από τα πρόσφατα υψηλά τους να έχουν υπερβεί το 30%. H JPMorgan ωστόσο εξακολουθεί να τους δίνει ψήφο εμπιστοσύνης βλέποντας ανάκαμψη τουλάχιστον 34% κατά μέσο όρο για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών.

Οι ειδικοί της JPMorgan σημειώνουν πως οι ρευστοποιήσεις στην ελληνικά αγορά και ειδικά οι απώλειες των τραπεζών είναι περισσότερο αποτέλεσμα του διεθνούς αρνητικού κλίματος και όχι τόσο συγκεκριμένων ανησυχιών για την δική τους πορεία. Το Χ.Α. δεν μπορεί να μείνει αλώβητο από τις διεθνείς εξελίξεις.

Σήμερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης παρουσιάζει πτώση άνω του 2% στις 10:45 ώρα Ελλάδος, ενώ στο σύνολό τους τα ταμπλό των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων δείχνουν βαθύ κόκκινο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

About Author