Δημοσκόπηση PULSE: Διχασμένη η κοινή γνώμη για τα κλειστά κέντρα – Πού βρίσκεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ, η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας στο 39% και προηγείται με 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 25%.

Τρίτο κόμμα παραμένει το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ την έκπληξη κάνει η Ελληνική Λύση που περνά στην τέταρτη θέση με 5,5%, περνώντας το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 5%. Το ΜέΡΑ 25 μένει εκτός Βουλής με 2,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός – ενισχύοντας μάλιστα το προφίλ του παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Σχεδόν 8 στους 10 (ποσοστό 76%) θεωρούν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την φύλαξη των συνόρων στον Εβρο κινούνται σε θετική κατεύθυνση έναντι μόλις 18% που πιστεύει το αντίθετο.

Μάλιστα στην ποιοτική ανάλυση ανά πολιτική τοποθέτηση, έχει ενδιαφέρον το ότι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί» σε ποσοστό 45% εγκρίνουν την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι κεντροαριστεροί σε ποσοστό 78%, οι κεντρώοι με 89% είναι θετικοί ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κεντροδεξιών και δεξιών εγκρίνει τις κυβερνητικές ενέργειες.

Πάνω από 8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν πάντως ότι ανησυχούν για την στάση της Τουρκίας και για τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Επίσης το 83% ανησυχεί από αρκετά έως πολύ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Μοιρασμένοι είναι οι ερωτηθέντες στο ερώτημα για το εάν η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι στη σωστή ή στη λάθος κατεύθυνση.

Τέλος, ως προς τον κορωνοϊό, το 42% ανησυχεί για μια επιδημία μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας. Ενα 26% ανησυχεί μέτρια ενώ ένα ακόμη 26% ανησυχεί λίγο έως καθόλου.

Πηγή: iefimerida.gr

About Author