Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Να δείξει ψυχραιμία και να σταματήσει τις ψευδείς ειδήσεις

Απάντηση στα όσα προκλητικά δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί πυροβολισμών κατά μεταναστών έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«To να βασίζεσαι σε πραγματικά γεγονότα αντί σε ψευδείς ειδήσεις είναι πάντοτε καλό στη διπλωματία. Όπως είναι και η ψυχραιμία» απαντάει το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter.

Είχε προηγηθεί προκλητικό Tweet του τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος ανέφερε προς τον έλληνα ομόλογό του: «Είναι αποδεκτό να πετάτε δακρυγόνα σε αθώους μετανάστες; Είναι αποδεκτό να τους πυροβολείτε και να τους σκοτώνετε; Η Ελλάδα αντί να διασπείρει ψεύτικες ειδήσεις καλώ είναι να συμπεριφέρεται στους μετανάστες σαν ανθρώπινα όντα».

Νωρίτερα, ο Τσαβούσογλου είχε συνεχίσει τους προκλητικούς και ψεύτικους ισχυρισμούς του περί πυροβολισμών κατά μεταναστών: «Καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μια χώρα της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα, αναστέλλει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ε.Ε., πυροβολεί στη στεριά και στη θάλασσα τους πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο στα σύνορά της και τούς αντιμετωπίζει με απάνθρωπο τρόπο. Βυθίζει τα σκάφη τους, επιτίθεται με δακρυγόνα, σκοτώνει τρία άτομα και τραυματίζει πολλά άλλα».

About Author