Σε καραντίνα λόγω κοροναϊού ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου- Είχε ταξιδέψει στην Ιταλία

Σε οικειοθελή κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος είχε ταξιδέψεις τις προηγούμενες μέρες στην Ιταλία. Την είδηση αποκάλυψε στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του philenews με τον Υπουργό Ενέργειας, ο κ. Λακκοτρύπης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται υπό περιορισμό, ωστόσο ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του και εργάζεται κανονικά από το σπίτι.
Υπενθυμίζεται ότι η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας είχε ενημερώσει τους πολίτες ότι με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για τη νόσο του κορωνοϊού έχουν επεκταθεί οι έλεγχοι σε επιβάτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας, που βρίσκονται βορειότερα της Πίζας, του Ρίμινι και της Φλωρεντίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, άτομα που ταξίδεψαν στις πάνω περιοχές καλούνται να λαμβάνουν μέτρα κατ᾽οίκον περιορισμού και να αποφεύγουν τις κινήσεις τους, να αυτοεξετάζονται, και σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας ή δύσπνοια) σε περίοδο 14 ημερών από την επιστροφή τους, να παραμένουν στο σπίτι και να επικοινωνούν άμεσα με το 24ωρης λειτουργίας τηλεφωνικό κέντρο 1420 (δωρεάν κλήσεις).

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι ισχύουν επίσης για όσους πολίτες έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες μέρες στις εξής χώρες:

Δημοκρατία της Κορέας
Ιράν
Ιαπωνία
Σιγκαπούρη
Χονγκ Κονγκ
Πηγή: philenews

About Author