Μπορέλ: Τουρκία και Ε.Ε πρέπει να εργαστούμε χέρι-χέρι!- Στην Άγκυρα και ο Σαρλ Μισέλ

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις, δήλωσε αργά την Τρίτη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar και τον Υπουργό Εσωτερικών Suleyman Soylu, δήλωσε ότι η πίεση και η μονομερής δράση δεν είναι η απάντηση.

«Πρέπει να εργαστούμε χέρι-χέρι για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις, προς όφελος τόσο της Τουρκίας όσο και της ΕΕ», δήλωσε ο Borrell στο Twitter μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.

Επίσης στο Twitter ο Josep Borrell έγραψε μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Άμυνας Hulusi Akar, ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στο Idlib είναι εξαιρετικά σοβαρή. Ανάγκη προώθησης της αποκλιμάκωσης και διεξαγωγή εμπεριστατωμένης συζήτησης με την Τουρκία σχετικά με τις προκλήσεις ασφάλειας και άμυνας.

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας μετά τη συνάντηση ανάρτησε στο Twitter ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας, ιδίως το πρόβλημα Idlib και της μετανάστευσης.

Τουρκία: Στην Άγκυρα ο Charles Michel την Τετάρτη

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την Τετάρτη στην Άγκυρα όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan. Η συνάντηση έρχεται αμέσως μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα που πραγματοποίησε την Τρίτη μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.

Οι ηγέτες της ΕΕ έγιναν δεκτοί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο οποίος τους ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την αύξηση των ροές των  προσφύγων και μεταναστών μετά την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να μην τους εμποδίζει στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα.

Πηγή: ibna.gr

About Author