Κοροναϊός: Σε καραντίνα 15 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του Ρίου και της Αμαλιάδας

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Δυτική Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου του Ρίου Γρηγόρης Ευαγγελάτος, με εντολή του υπουργείου Υγείας έχουν μπει σε κατ’ οίκον καραντίνα 15 άτομα που εργάζονταν σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και σε νοσοκομείο Αμαλιάδας και τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο που έχει κοροναϊό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr, οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε διαδικασία ιχνηλάτησης των ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με τον 66χρονο.

Σοβαρά με πνευμονική εμβολή, διασωληνωμένος, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, νοσηλεύεται ο 66χρονος είπε μιλώντας στην “Εφ.Συν” ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γρηγόρης Ευαγγελάτος μετά την ενημέρωση που είχε πριν λίγο από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας μόλις είχε επιστρέψει από εκδρομή με ακόμα πενήντα άτομα στο Όρος Σινά. Διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό του Ρίο από την Αμαλιάδα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε μονόκλινο θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν ως ύποπτο κρούσμα για τον κορονοϊο. Σήμερα το μεσημέρι μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης αφού βγήκε θετικός ο εργαστηριακός έλεγχος για τον Covid-19.

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο – γιατροί και νοσηλευτές – που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, αναφέρει ο Γρ. Ευαγγελάτος, ενημερώθηκαν από τη διοίκηση ότι ο ασθενής είναι θετικός στον ιό και έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους, ενώ συνεχίζεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση και των υπολοιπων επαφών του ασθενή.

Πληροφορίες που μεταδίδει το τοπικό μέσο ilialive, ο συνταξιούχος πρόσφατα είχε ταξιδέψει με εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο – με γκρουπ αρκετών ατόμων. Πλέον ελέγχονται άτομα του στενού του περιβάλλοντος του ως ύποπτα κρούσματα, η σύζυγός του και ένα ακόμα άτομο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, καθώς η Αίγυπτος δεν περιλαμβάνεται στις χώρες αναφοράς του κορωνοϊού.

Ο 66χρονος είχε αρχικά μεταβεί στο Γ.Ν. Αμαλιάδας για το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε. Ως αποτέλεσμα, κατά το ilialive, έχουν τεθεί σε καραντίνα τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ενώ αμέσως άρχισε η εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του.

About Author