Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι αστυνομικοί εκτοξεύουν δακρυγόνα και καπνογόνα (vid)

Οξύνθηκαν τα πνεύματα για ακόμη μία φορά στις Καστανιές του Έβρου με ρίψεις χημικών και δακρυγόνων και από τις δύο πλευρές του φράχτη. Σύμφωνα πληροφορίες της efsyn.gr, μία ομάδα περίπου 20 ατόμων κινήθηκε, από την τουρκική πλευρά, προς τον φράχτη και πέταξε χημικά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν με τον ίδιο τρόπο.

Δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, ενώ σημειώνεται ότι η νύχτα πέρασε χωρίς εντάσεις.

Την ίδια στιγμή στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο που φέρεται να καταγράφει Τούρκους αστυνομικούς να εκτοξεύουν καπνογόνα και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στα πλάνα φαίνεται διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα. Μέσα από τη διμοιρία εμφανίζεται αστυνομικός, ο οποίος ρίχνει με με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μία ημέρα μετά το επικοινωνιακό σόου της ηγεσίας της Ε.Ε. στην Θράκη, με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων να λένε καλά λόγια για την Ελλάδα, να υπόσχονται χρήματα, αλλά να μην βάζουν στο στόχαστρο τον Ταγίπ Ερντογάν και τις ενέργειές του.

Χθες το κλίμα στον Έβρο ήταν πιο ήρεμο, ενώ στα νησιά οι προσφυγικές ροές ήταν μηδενικές.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, παραμένει το κύμα ακροδεξιάς βίας που συνεχώς αυξάνεται και εκφράζεται με επικίνδυνο τρόπο στη Λέσβο και τη Χίο.

Σήμερα στη Μυτιλήνη μεταβαίνει αρματαγωγό προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή των οικογενειών που πέρασαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου και έπειτα.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνισαν χθες στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για οικογένειες, ενώ οι υπόλοιποι νεοεισερχόμενοι θα μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα και προαναχωρησιακά κέντρα.

Στο πολιτικό πεδίο, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τα κόμματα για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές διαστάσεις του θέματος.

Πηγή: efsyn.gr

About Author