Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Mega (vid)

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο του Mega απόψε Τρίτη στις 19.50 με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή.

 

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 3. März 2020

Ιδιαίτερα επικριτικός προς τη Νέα Δημοκρατία και τους χειρισμούς της στο προσφυγικό εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Mega.

Μεταξύ άλλων τόνισε: “Είναι πραγματικά αστείο να με ψάχνουν από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είμαι πια Πρωθυπουργός, δυστυχώς για την Ελλάδα είναι ο κύριος Μητσοτάκης.

Εγώ θα ζητούσα από το κυβερνών κόμμα να επιδεικνύει την πρέπουσα σοβαρότητα. Πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης.

Ξέρετε, έχω διαχειριστεί πολύ δύσκολες κρίσεις, και μεταναστευτικές, με πολύ μεγαλύτερες ροές. Και ήμουν εκεί.

Κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή. Και εμείς το κάναμε, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να καλούμε τους πολίτες να πάρουν τα όπλα”.

Το αυτονόητο είναι η φύλαξη των συνόρων. Αν η επιλογή της αποτροπής γίνεται για να δημιουργηθούν συνθήκες κολαστηρίου στα νησιά, τότε όχι“.
Μας έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τους πρόσφυγες. Και μετά τις εκλογές αυξήθηκαν. Η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορα και ήθελε να μετατρέψει την Ελλάδα σε μαύρο κουτί. Διεκδικήσαμε τη διέξοδο μέσω της ευρωτουρκικής συμφωνίας”.

Η Μόρια ήταν, αν θέλετε, μία εξέλιξη αρνητική. Χτίστηκε για 2500 ανθρώπους, είχε 5200. Και τώρα 25000! Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες. Αλλά φέραμε μία συμφωνία. Την οποία η Τουρκία ακυρώνει σήμερα στην πράξη. Οσο ήμουν Πρωθυπουργός, η συμφωνία δεν ακυρώθηκε.

Αντί η κυβέρνηση να απειλήσει με βέτο παντού, αντί να ζητήσει κυρώσεις, δεν το κάνει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα σε μία νέα περιπέτεια. Στον Εβρο οι Ευρωπαίοι μας χτύπησαν την πόρτα”.

Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, μαύρο κουτί. Το πρόβλημά μας είναι ότι η κυβέρνηση κινείται δίχως σχεδιασμό. Οφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά. Ηθελε να στενοχωρήσει μόνο τα νησιά και δεν τους φέρνει στην ενδοχώρα”.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κύριος Μητσοτάκης δεν συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Εχουμε μία σοβαρή επιθετική κίνηση, όχι εισβολή. Δεν έχουμε πόλεμο. Ας με πάρει ένα τηλέφωνο ο κ. Μητσοτάκης. Εκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε τότε για ανοιχτές δομές”.

Υπάρχει πράγματι μία συντηρητική μετατόπιση. Είναι απειλητικό το κλίμα. Ο κόσμος αυτός μπορεί να αναζητήσει λύσεις σε πιο ακραίες δυνάμεις.

About Author