Ο Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε τεστ για τον κοροναϊό

Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είναι άρρωστος από τα τέλη Φεβρουαρίου, υπεβλήθη σε τεστ για να φανεί αν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό ή όχι, όπως ανέφερε τοπικό μέσο και αναμεταδίδει η βρετανική Mirror.

Με τους νεκρούς στην Ιταλία να ανέρχονται σε 35 και καθώς όλοι είναι ίσοι στα μάτια του Θεού, εύλογη υπήρξε η ανησυχία των συμβούλων του Ποντίφικα για την υγεία του, εφόσον το κρυολόγημα που φέρεται να έχει από το τέλος του προηγούμενου μήνα, δεν περνάει. Ωστόσο, το τεστ βγήκε αρνητικό και ο Πάπας δεν νοσεί από τον κοροναϊό. Το Βατικανό, βέβαια, δεν έχει διαψεύσει ούτε και επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της ιταλικής «Il Messaggero». Μιλώντας στο ποίμνιό του την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας ανακοίνωσε ότι το κρυολόγημά του θα τον αναγκάσει να απέχει από τα καθήκοντά του για μία εβδομάδα.

Ο Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του, όταν του τον αφαίρεσαν λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών στη γενέτειρά του, το Μπουένος Άιρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση, σύμφωνα με τον βιογράφο του Όστεν Ιβέρει. Υποφέρει επίσης από πόνους στο πόδι λόγω ισχυαλγίας, για την οποία κάνει φυσικοθεραπεία και είναι ο λόγος για τον οποίο δυσκολεύεται μερικές φορές όταν ανεβαίνει σκαλιά.

About Author