Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα σταματήσω τις χειραψίες λόγω κοροναϊού

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι ο κοροναϊός δεν θα τον σταματήσει από το να χαιρετάει τους πολίτες με χειραψία και πρόσθεσε ότι αντάλλαξε χειραψία με όλους σε ένα νοσοκομείο όπου βρέθηκε και όπου νοσηλεύονταν μολυσμένοι από τον κοροναϊό.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός ενώ ανακοίνωνε το σχέδιο της χώρας του για την αντιμετώπιση μιας επικείμενης εξάπλωσης του ιού, το οποίο περιλαμβάνει και μια προειδοποίηση ότι, στο αποκορύφωμα του ξεσπάσματος, πιθανόν ένας στους πέντε υπαλλήλους να βρεθεί χωρίς δουλειά.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ξεπεράσει τους 3.000, γεγονός που έχει προκαλέσει μια σειρά από συμβουλές από τις αρχές –συχνά αντιφατικές– για το πώς μπορεί να προληφθεί η εξάπλωσή του.

Η μεν Γαλλία, για παράδειγμα, πρότεινε στους πολίτες της να σταματήσουν να ανταλλάσσουν χειραψίες, ενώ η Ελβετία να μη φιλιούνται στο μάγουλο.

Ο Τζόνσον πάντως δεν φαίνεται να πτοήθηκε.

“Ανταλάσσω χειραψίες”, είπε όταν ρωτήθηκε πώς σχεδιάζει να διαχειριστεί το ζήτημα των επισκέψεων από επισήμους.

“Τις προάλλες βρισκόμουν στο νοσοκομείο όπου νομίζω ότι νοσηλεύονταν πάσχοντες από κοροναϊό και θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι τους χαιρέτισα όλους δια χειραψίας και συνεχίζω να σφίγγω το χέρι”.

Ο Τζόνσον είπε ακόμη ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, αλλά αναφέρθηκε στην επιστημονική συμβουλή που έλαβε: “Κατά την κρίση μας το πλύσιμο των χεριών είναι το πιο σημαντικό”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author