7χρονο αγοράκι νεκρό στο Αιγαίο – Ο σπαραγμός της μάνας στο νοσοκομείο της Λέσβου

Συγκλονίζει ο σπαραγμός της μάνας του χαμένου παιδιού στο νεκροτομείο της Μυτιλήνης. Η γυναίκα είχε χάσει και τον σύζυγό της, στον πόλεμο στη Συρία. Όλα έγιναν στις 08.30 χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου της Λέσβου. Βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης). Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης.

Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η μητέρα του άτυχου παιδιού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Σύμφωνα με ενημέρωση η γυναίκα είχε μόνο ένα παιδί, αυτό που έχασε, ο άνδρας της είχε χάσει τη ζωή του στον πόλεμο στη Συρία, ενώ σκόπευε μέσω της χώρας μας να μεταβεί στη Γερμανία όπου βρίσκονται συγγενείς της.

Πηγή: Open

About Author