Όχι της Τουλουπάκη στην προκαταρκτική για Novartis – Έστειλε επιστολή

Δεν θα προσέλθει να καταθέσει στην Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γραμματεία της επιτροπής διαβιβάστηκε επιστολή της κ. Τουλουπάκη στην οποία διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη γραμματεία της επιτροπής διαβιβάστηκε επιστολή της εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, στην οποία διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

Η κυρία Τουλουπάκη αναμενόταν σήμερα να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων, που σχετίζονται με το αν η ίδια είναι φυσική αυτουργός σε έκνομες ενέργειες που είχαν ως ηθικό αυτουργό τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας, που βρίσκεται σε διαρκή κόντρα με την πλειοψηφία της Προανακριτικής, είχε ζητήσει προθεσμία για να καταθέσει στα τέλη Ιανουαρίου επικαλούμενη φόρτο εργασίας.

Πάντως, η ίδια είχε αντιδράσει με ένταση όταν το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτη τέλεσης αδικήματος και όχι ως μάρτυρας. Τότε με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Προανακριτικής επιτροπής ανέφερε πως αν κληθεί όχι ως μάρτυρας αλλά ως “ύποπτη” αυτό θα συνιστά κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

Περισσότερα σε λίγο…

About Author