Κοροναϊός στην Ελλάδα: Δεκάδες “ύποπτοι” προσέρχονται οικειοθελώς για εξέταση

Έντονη ανησυχία φαίνεται ότι επικρατεί σε εκατοντάδες πολίτες τις τελευταίες μέρες που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία, αλλά ειδικά τις τελευταίες ώρες οπότε και επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεκάδες συμπολίτες μας σπεύδουν με ιδίαν θέληση στα διάφορα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να εξετασθούν εργαστηριακά για τον νέο κοροναϊό.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί επιστήμονες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο ειδικά εκείνους τους πολίτες που ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ όπως αναφέρει το ethnos.gr εξετάζονται άλλα δύο περιστατικά επίσης στη συμπρωτεύουσα.

Είναι ενδεικτικό, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι Υγειονομικών Yπηρεσιών στο ethnos.gr, ότι καθημερινά πλέον ελέγχονται για κοροναϊό ακόμη και 25 με 30 περιπτώσεις πολιτών.

Συναγερμός έχει σημάνει τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς αρκετοί είναι οι πολίτες που ζητούν να εξεταστούν. Ασθενείς αλλά και συγγενείς ασθενών εκφράζουν φόβους μην τυχόν και μολυνθούν από τον κοροναϊό, γεγονός βέβαια που αποδεικνύει τόσο την έντονη ανησυχία που επικρατεί όσο και το στίγμα που μπορεί να δημιουργηθεί απέναντι σε όσους νοσήσουν από τον νέο ιό. Οι ειδικοί πάντως επαναλαμβάνουν ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι ήπια και οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν.

Από την άλλη, στο υπουργείο Υγείας αλλά και στον ΕΟΔΥ οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες με τον υπουργό Υγείας να μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ως ένδειξη ετοιμότητας της χώρας, ενώ οι επιστήμονες που έχουν τεθεί επικεφαλής για τον κοροναϊό επιχειρούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού ώστε να μην χρειασθεί να τεθούν σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα που έχουν προσδιορισθεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

About Author