Επιστολή του προέδρου της προανακριτικής στον Τασούλα – Ζητά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο (έγγραφα)

Μία ημέρα μετά τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική Επιτροπή και τη σκληρή απάντηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, το Newpost δημοσιεύει έγγραφο της Προανακριτικής, στο οποίο αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας για τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στη διαχείριση της υπόθεσης Novartis, προέκυψαν ενδείξεις για τέλεση «νέων συναφών αδικημάτων».

Στην επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, το προεδρείο της Επιτροπής αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και στο πλαίσιο της διερευνώμενης υπόθεσης, προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενη τέλεση νέων συναφών αδικημάτων, πέραν αυτών που ορίζονται στην προαναφερόμενη απόφαση της Ολομέλειας».

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής στις 17 Φεβρουαρίου «να σας γνωστοποιήσουμε τα ανωτέρω, προκειμένου να έχουμε την άποψή σας ή αν κρίνετε σκόπιμο να προκαλέσετε γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για την ακολουθητέα διαδικασία», από την οποία θα προκύψει ή όχι διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Σε δεύτερη επιστολή, προς τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, Κώστα Μαυριά, ζητείται η γνώμη της Συμβουλίου, επί του ερωτήματος που διατυπώνεται στην πρώτη επιστολή.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θέλει τη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου προκειμένου να μην τεθεί θέμα ακυρότητας της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου στο μέλλον.

About Author