Μήνυση Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου και τριών προσώπων από τα ΜΜΕ- ΣΥΡΙΖΑ: “Άνθρακες ο θησαυρός”

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης συνεδριάζει αυτήν την ώρα, με αντικείμενο την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Για την εξέταση του επιχειρηματία υπήρξαν τα τελευταίες ημέρες αρκετά δημοσιεύματαν που προανήγγειλαν ότι είναι έτοιμος να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, με χθεσινή δήλωσή του, χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή και προανήγγειλε ηχηρή απάντηση.

Προσερχόμενος στην επιτροπή, ο μάρτυρας δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν θα καταθέσει ηχητικό ντοκουμέντο για συνομιλία του. Είχε δηλώσει, επίσης, στη φρουρά της Βουλής ότι δεν θέλει φωτογραφική κάλυψη την ώρα που θα προσερχόταν στην επιτροπή.

Τι ισχυρίζεται ο Μιωνή

Τέσσερα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα αποδίδει στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο και σε τρία ακόμη πρόσωπα από τον χώρο των ΜΜΕ ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος τούς καταλογίζει ότι με την επιδίωξη οικονομικού, αλλά και πολιτικού οφέλους, τον εκβίαζαν μέσω συγκεκριμένων δικαστικών ενεργειών σε βάρος του.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον συνήγορο του επιχειρηματία, Πέτρο Πανταζή, την ίδια ώρα που ο εντολέας του ξεκινούσε την κατάθεση του στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και ενώ είχε ήδη προαναγγελθεί σε δεκάδες δημοσιεύματα τόσο η κίνηση του κ. Μιωνή, όσο και ότι ο μηνυτής έχει σοβαρότατα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του βασικού μηνυόμενου πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κ. Πανταζή. πλην του κ. Παπαγγελόπουλου, η μήνυση στρέφεται κατά των Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας “Δημοκρατία” , Αλεξάνδρου Τάρκα, δημοσιογράφου και Γιάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου στους οποίους αποδίδονται τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας»), της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου. Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή «η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων» .

Στο δελτίο τύπου του δικηγόρου αναφέρεται: Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του ‘Αγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.

Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν “από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”, είμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Τι λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

«Άνθρακες ο “θησαυρός” Μιωνή. Τα “πραγματικά περιστατικά” που αναφέρει είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για όσα υποστηρίζει ο εν λόγω μάρτυρας στην προανακριτική – «Ο κ. Μιωνής έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης», δήλωσε χθες ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης συνεδριάζει αυτήν την ώρα, με αντικείμενο την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Μιωνής ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος «ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις». Ο μάρτυρας υποστηρίζει πως για όσα θα καταγγείλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.

«Άνθρακες ο “θησαυρός” Μιωνή. Τα “πραγματικά περιστατικά” που αναφέρει είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία», είναι το σχόλιο κοινοβουλευτικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο μάρτυρας δήλωσε ότι «100% δεν υπήρχε καμία ανάμειξη Τσίπρα και Παππά», αναφερόμενος συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Νίκου Παππά. «Η συνάντηση έγινε στο γραφείο Παππά. Κατάλαβα ότι γινόταν με πρωτοβουλία Φιλιππάκη, μετά από τηλεφώνημα του πρώτου. Δεν είχε ευθύνη ο Παππάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιωνής.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δικηγόροι του Μιωνή «καταθέτουν σήμερα Μήνυση για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό, σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, με χθεσινή δήλωσή του, χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή, διότι ο κ. Μιωνής «έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης» (δείτε παρακάτω).

Προσερχόμενος στην επιτροπή, ο μάρτυρας δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν θα καταθέσει ηχητικό ντοκουμέντο για συνομιλία που, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Είχε δηλώσει, επίσης, στη φρουρά της Βουλής ότι δεν θέλει φωτογραφική κάλυψη την ώρα που θα προσερχόταν στην επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, left.gr

About Author