Κουμουνδούρου: Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης – Καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά για «παραδικαστικό»;

Κύκλοι της Κουμουνδούρου απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα περί παραδικαστικού κυκλώματος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι δήθεν σκευωρία, ειδικά μετά τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων που επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας όσα έχουν πει για δωροδοκία υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί τώρα να πιαστεί από τον κ. Μιωνή».

Και προσθέτουν:

«Εφόσον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν να έχουν απορία για την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού της διαμάχης του κ. Μιωνή με γνωστό εκδότη το 2016, κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης, τότε μπορούν κάλλιστα να απευθυνθούν στον κ. Σαμαρά.

Διότι ο κ. Μιωνή παραδέχθηκε πριν από λίγο ότι «το αδιανόητο» κατά τον κ. Πέτσα συνέβη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά: Ο κ. Σαμαράς ήδη από το 2013 παρενέβη για την ίδια ιδιωτική διαμάχη οδηγώντας μάλιστα σε αρχική διευθέτηση της διαφοράς του με τον συγκεκριμένο εκδότη. Εκτός εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει και τον κ. Σαμαρά για «παραδικαστικό».

Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να ψάχνει δήθεν παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη για να διασωθούν. Οι μόνες παρεμβάσεις που υπάρχουν είναι αυτές που επιχειρούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis μέσα από μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Προανακριτικής».

Εξάλλου, σεε έμμεση επιβεβαίωση των όσων υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ περί διπλωματικής διάστασης στη συνάντηση Νίκου Παππά, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Σάμπι Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016, προχώρησε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Το Documento επικοινώνησε με την πρεσβεία και έθεσε το ερώτημα κατά πόσο η επίμαχη συνάντηση το 2016 έγινε μετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης, κάτι που δίνει διπλωματικές διαστάσεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η απάντηση της ισραηλινής πρεσβείας προς το documentonews.gr, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα υποστήριξε στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Κουμουνδούρου.

«Το Κράτος του Ισραήλ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας που λαμβάνει χώρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν Θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Ως αρχή, δεν σχολιάζει επικοινωνίες διπλωματικών καναλιών και δεν επιβεβαίωνει ούτε διαψεύδει».

H έμμεση επιβεβαίωση προκύπτει ευθέως από τη φράση στην απάντηση της ισραηλινής πρεσβείας ότι το κράτος του Ισραήλ δεν σχολιάζει επικοινωνίες διπλωματικών καναλιών, κάτι που δείχνει ότι όντως η συγκεκριμένη συνάντηση δεν αφορούσε προσωπική υπόθεση αλλά ήταν διπλωματικό θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε επίσης ως «στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής» τη «διαφημισμένη βόμβα» που θα έσκαγε από την κατάθεση Μιωνή στην Προανακριτική επιτροπή. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει – κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- από το γεγονός ότι ο Σάμπι Μιωνή «επιθυμούσε διακαώς» αυτή τη συνάντηση η οποία σκοπό είχε την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης για την εκκρεμή διένεξή του και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος περί χρηματισμού.

About Author