Υπογράφηκε το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο με FIFA και UEFA

Υπεγράφησαν τα συνυποσχετικά ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση, την UEFA και τη FIFA, με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προηγήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρέκ Κλάρκ για την υπογραφή συνυποσχετικών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δύο φορείς με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το μνημόνιο περιέχει από τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου, την αντιμετώπιση της βίας και τη χειραγώγηση της διαιτησίας, μέχρι τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρηθούν.

Οι πρωτοβουλίες του κράτους θα φτάσουν στη Βουλή προς ψήφιση με τη μορφή νόμου πριν από το καλοκαίρι, ενώ UEFA και FIFA θα ασκήσουν την επιρροή τους στην ΕΠΟ ώστε να ενσωματώσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο καταστατικό της.

Σημειώνεται πως για να προχωρήσει η αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 των μελών της. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ, αν προχωρήσει άμεσα η αλλαγή στον τρόπο εκλογής των μελών του, να μετέχουν πρόσωπα κύρους και κοινής αποδοχής.

Το μνημόνιο που υπεγράφη σήμερα από την κυβέρνηση, την UEFA και τη FIFA χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:

  • Την οργάνωση του ποδοσφαίρου και τα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
  • Την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αγώνων και του στοιχήματος.
  • Την πάταξη της βίας.
  • Τη διαιτησία, στην οποία αποτελεί ειλημμένη απόφαση η διατήρηση του θεσμού του ξένου αρχιδιαιτητή

Πηγή: newpost.gr

About Author