Συγκρούσεις στη Λέσβο- Έστησαν οδοφράγματα οι κάτοικοι- Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά

Κάτοικοι τοποθέτησαν γκρέιντερ, τρακτέρ κι άλλα βαριά μηχανήματα για να μην περάσουν τα ΜΑΤ και οι μπουλντόζες που συνοδεύουν

Διπλή επίθεση με χημικά στο Διαβολόρεμα!
Εγκλωβισμένες σε ένα χωματόδρομο, στη θέση Διαβολόρεμα, κοντά στη θέση Καράβα, βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανήματα έργων, τα οποία κινούνταν προς το σημείο όπου θα ξεκινούσαν οι εργασίες για την κατασκευή κλειστού κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Gepostet von Elpi Molivos am Montag, 24. Februar 2020

 

Αγνωστοι «έκοψαν» την κυκλοφορία στο χωματόδρομο για να εμποδίσουν τη διέλευση των μηχανημάτων, τοποθετώντας βαριά μηχανήματα (γκρέιντερ κλπ), τα οποία ήταν αδύνατο να μετακινηθούν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τα υπόλοιπα μηχανήματα.

Έτσι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποφασίστηκε να επιστρατευτούν μηχανήματα του Στρατού για να κάνουν διανοίξεις και να περάσει το κομβόι από άλλο δρόμο για να φτάσει μέχρι τη θέση Καράβα, όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στη Λέσβο βρίσκονται συνολικά 15 διμοιρίες των ΜΑΤ και πολλές ομάδες ΟΠΚΕ. Στο κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην πλατεία Σαπφούς βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας από τουλάχιστον 500 κατοίκους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Σημειώνεται ότι τα σχολεία στη Λέσβο είναι σήμερα κλειστά.

Gepostet von Γιάννης Μπουρνούς – Yiannis Bournous am Montag, 24. Februar 2020

Από την επίθεση των ΜΑΤ έπιασαν μάλιστα και μικρές εστίες φωτιάς μέσα στο δάσος.

Οι κάτοικοι της Λέσβου που βρίσκονταν στο σημείο, μαζί τους και ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, κλαίγοντας κυριολεκτικά από τα χημικά, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τη βιαιότητα της επίθεσης.

Πηγή: stonisi.gr, ethnos.gr

About Author