“Γουχάν: Η μεγάλη νύχτα” – Το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ από το κέντρο του κοροναϊού (vid)

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στην πόλη που χτύπησε ο κοροναϊός από την ημέρα που αποφασίστηκε να τεθεί σε αποκλεισμό στις 23 Ιανουαρίου 2020. Στο βίντεο που ανέβασαν στα social media είναι πραγματικά από την καρδιά της πόλης. Οι δρόμοι της πόλης των 14 εκατομμυρίων απόκοσμα άδειοι χωρίς ίχνος ζωής.

Το κινηματογραφικό συνεργείο, εγκλωβίστηκε επί της ουσίας στην Γουχάν και άρχισε μέρα – μέρα από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 του μήνα να δείχνει την έρημη πόλη και τους δρόμους της που άδειασαν λόγω του κοροναϊού.

Ο σκηνοθέτης Λαν Μπο έγραψε: «Οι συνεργάτες μου βρέθηκαν στην Γουχάν για να καταγράψουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης. Ήθελαν να κάνουν κάτι με νόημα. Ήθελαν να καταγράψουν πως ακριβώς είναι τα πράγματα».

Ο Λαν είπε ακόμα ότι οι περισσότερες σκηνές τραβήχτηκαν από τον κινηματογραφιστή Ξι Νταν από το κινητό του τηλέφωνο και όλοι μαζί έφτιαξαν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Γουχάν: Η μεγάλη Νύχτα».

Οι εικόνες της στοιχειωμένης Γουχάν αμέσως έκαναν τον γύρο του κόσμου και το γεγονός ότι ο κόσμος έδειξε τόσο μεγάλη αποδοχή οδήγησε τον σκηνοθέτη σε σκέψεις αν πρέπει να κάνει τελικά ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Σε αυτό θα μιλούν οι κάτοικοι της πόλης, οι ανώνυμοι ήρωες, οι εθελοντές, όλοι όσοι επηρεάστηκαν από την επιδημία του κοροναϊού.

Όπως εξηγεί οι σκηνές αυτές έχουν πλέον ιστορική αξία και θα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν και για άλλα ντοκιμαντέρ.

Πηγή: SixthTone.com

About Author