Έμμεσες αιχμές Γεωργιάδη κατά του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την μη εκτέλεση του εντάλματος για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Για το θέμα της βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis αναφέρθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας πως η αστυνομία έχει την υποχρέωση να εκτελέσει το ένταλμα. Η δήλωση Γεωργιάδη αποτελεί έμμεση αιχμή κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι υπάρχει δυσφορία σε μερίδα στελεχών της κυβέρνησης που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το γεγονός ότι δεν υπήρξε πολιτική εντολή από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμβουλεύτηκε τις εισαγγελικές αρχές και του κατέστη σαφές πως μόνο με δική τους εντολή θα μπορούσε να εξελιχθεί μια τέτοια διαδικασία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε «εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και καθαρός δημοσίως. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστολή της αστυνομίας. Την σέβομαι, γιατί σέβομαι γενικώς την αστυνομία αλλά δεν την αντιλαμβάνομαι», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα νομίμως εκδοθέν ένταλμα που γράφει επάνω Ελληνική Δημοκρατία, μια απάντηση του Αρείου Πάγου ότι αυτό είναι νόμιμο και μια υποχρέωση της Αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα για τους προστατευόμενους μάρτυρες «Σαράφη» και «Κελέση».

«Αν κατά τη διάρκεια της εκτελέσεώς του εντάλματος αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων, σε αυτό δεν θα ευθύνεται η Αστυνομία. Σε αυτό θα ευθύνονται αυτοί που δεν προσήλθαν με νόμιμο τρόπο», τόνισε.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θεωρεί πως η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «δεν είμαι ακόμη σε θέση να το πω αυτό».

«Θέλω όμως να είμαι καθαρός επειδή στην υπόθεση αυτή έχω και έννομο συμφέρον. Όποιος δεν εκτελέσει νομίμως εκδοθέν ένταλμα, είναι αντιμέτωπος με παράβαση καθήκοντος. Εγώ περιμένω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βολές κατά της Τουλουπάκη

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε επίσης, ότι γνωρίζει πως η κ. Τουλουπάκη έχει παρέμβει «με τρόπο παντελώς εξωθεσμικό και παράνομο» παρεμποδίζοντας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Πηγή: iefimerida.gr

About Author