Τσίπρας προς “ανησυχούντες”: “Κομμένη η πλάκα, η πλειοψηφία είναι πλειοψηφία”…

Μετά από δύο ημέρες συνεδρίασης, με ωδίνες μηνών , μάχης χαρακωμάτων στο εσωτερικό του κόμματος , μάχης οπισθοφυλακής των “ανησυχούντων” για την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και ατελείωτες κομματικές συνάξεις στην Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την έγκριση του ανώτατου κομματικού Οργάνου να πορευτεί προς το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατά πώς ο ίδιος νομίζει: Η διεύρυνση προς το Κέντρο θα γίνει, ο “ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία” θα πάρει σάρκα και οστά τον Μάιο και το “πράσινο” χρώμα στο “λάβαρό του” θα γίνει ακόμα πιο ζωηρό. Αν όχι, κυρίαρχο.

Αυτό που ενέκρινε χθες η Κεντρική Επιτροπή ομόφωνα σχεδόν, πέραν από το κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική του θητεία ήταν ο “οδικός χάρτης” προς το Συνέδριο λήγοντας και το “θρίλερ” περί των δικαιωμάτων των μελών που θα εγγράφονται ηλεκτρονικά: Είτε δραστήριοι στις κομματικές τους Οργανώσεις είτε … followers, τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ίδια δικαιοδοσία και αντιμετώπιση με τα παλιά.

Ηττήθηκε για μόλις πέντε ψήφους η εσωκομματική αντιπολίτευση και επ αυτού, καθώς έχασε στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε : Ζητούσαν τα “ψηφιακά μέλη” για να συμμετάσχουν επί ίσοις όροις στο συνέδριο του κόμματος, να παραστούν τουλάχιστον μία φορά σε συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης στην οποία θα ανήκουν.

Η οριακή πλειοψηφία με την οποία “πέρασε” η θέση Τσίπρα (πέντε ψήφοι διαφορά) προκάλεσε γκρίνιες και αίτημα για επανάληψη της ψηφοφορίας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξανέστη, σηκώθηκε στο βήμα και “καθάρισε” τις παραφωνίες: ” Νουθεσίες δεν δέχομαι. Κομμένη η πλάκα. Τι να κάνουμε θα παίρνονται αποφάσεις και με μικρή πλειοψηφία, έτσι είναι η δημοκρατία”.

Επικράτηση Τσίπρα

Αποφασιστικό βήμα για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ έγινε την Κυριακή το βράδυ στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να κερδίζει έστω και με οριακή πλειοψηφία την κρίσιμη ψηφοφορία για τον τρόπο εγγραφής νέων μελών, μετά από σύγκρουση με τους «53+» και την «παλαιά φρουρά» του κόμματος.

Αιφνιδιαστικά, στη λήξη της συνεδρίασης, στελέχη των «53+» κατέθεσαν τρεις τροπολογίες στην ομόφωνη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τον οδικό χάρτη του κόμματος την περασμένη Δευτέρα. Η μια εξ αυτών, για τον αυτοπρόσωπο τρόπο εγγραφής των νέων μελών, απορρίφθηκε με οριακή πλειοψηφία, καθώς η πρόταση Τσίπρα συγκέντρωσε 55 ψήφους, ενώ η πρόταση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης 50!

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως υπέρ της πρότασης των «53+» για την αυτοπρόσωπη παρουσία επιχειρηματολόγησε ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως «θέλουμε να διασφαλίσουμε τη μη ύπαρξη εικονικών μελών», ενώ υπέρ ψήφισε και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε «αδειάσει» στην ομιλία του γιατί είχε χαρακτηρίσει « followers» τα μέλη του κόμματος που εγγράφονται ηλεκτρονικά και δεν πηγαίνουν στις οργανώσεις.

Πηγή: antinews.gr, news247.gr

About Author