Χαρίτσης: Στο προσφυγικό η κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση

“Στο προσφυγικό η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να κυβερνά. Εδώ και εφτά μήνες πάει από το κακό στο χειρότερο”, διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” και στους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου στην τηλεόραση του Mega. Και πρόσθεσε ότι “είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής έδωσε διοικητικά αλλά και πολιτικά το σήμα ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει το ζήτημα. Η κυβέρνηση έπρεπε από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι “εμείς δεν κρύψαμε ποτέ από τους πολίτες ότι το προσφυγικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα και ότι για την αντιμετώπισή του χρειάζεται βοήθεια από την Ευρώπη. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια να μεταφέρουμε 30.000 ανθρώπους από τα νησιά, με αποτέλεσμα επί των ημερών μας η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη”. Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση “δεν έκανε απολύτως τίποτα κυρίως στο θέμα της αποσυμφόρησης των νησιών. Το αποτέλεσμα είναι μιαπρωτοφανής όξυνση στα νησιά μας, με την αύξηση των προσφυγικών ροών, τον υπερτετραπλασιασμό του πληθυσμού της Μόριας και με τον ΟΗΕ να καλεί για πρώτη φορά να κλείσει η δομή ενόψει του κινδύνου εκδήλωσης πανδημίας”.

Ο Αλ. Χαρίτσης στηλίτευσε με πολύ έντονο τρόπο τη δήλωση στην ίδια εκπομπή του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, Γ. Κουμουτσάκου, ότι “για τα κλειστά σύνορα στον Έβρο ευθύνεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ” και επεσήμανε ότι “η ΝΔ ξεχνά ότι είναι κυβέρνηση και πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Είναι απαράδεκτο και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα να εξακολουθεί να χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, κίνηση στην οποία προχώρησαν οι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα”. Πρόσθεσε επίσης ότι αντί να ζητά η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους από τους Ευρωπαίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τολμά να ζητά και τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ υπενθύμισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε το προσφυγικό με 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες και η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί με 80.000”.

About Author