“Νόμος και τάξη” ήταν και πάει…

Το χθεσινό αιματηρό περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας -και μάλιστα μέρα μεσημέρι- ήρθε να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την ουσιαστική κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί «τάξης κι ασφάλειας».

Κι αυτό γιατί, την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δείχνει να ασχολείται αποκλειστικά με το «άβατο» των Εξαρχείων ή με την εκκένωση κατειλημμένων ανά την Αθήνα, η κατάσταση σε ευρύτερο επίπεδο δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ενδεικτικό των νέων δεδομένων είναι το πρόσφατο επεισόδιο -το οποίο μάλιστα «έθαψε» η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με πυροβολισμούς στο Γκάζι και πρωταγωνιστές δυο ειδικούς φρουρούς και υπαλλήλους νυχτερινού κέντρου.

Την ίδια στιγμή, οι πυροβολισμοί «στα τυφλά» δείχνουν αν είναι πλέον πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σε αρκετές περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόμενοι και θαμώνες έγιναν μάρτυρες -δύο φορές μέσα σε λίγες εβδομάδες- ομάδες «Φαρ Ουέστ» με ομάδες οπλοφόρων να προελαύνουν ρίχνοντας σφαίρες αδιακρίτως. Θα πρέπει να σημειωθεί δε πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει εκ μέρους της αστυνομίας η παραμικρή σύλληψη για τα εν λόγω συμβάντα, από τα οποία καθαρά από τύχη δεν υπήρξε κάποιο θύμα.

Επιπλέον, οι ένοπλες ληστείες αποτελούν καθημερινότητα στο αστυνομικό δελτίο, ενώ ζοφερή είναι η κατάσταση και αναφορικά με άλλα εγκλήματα όπως δολοφονίες, βιασμοί κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα, όταν και τέθηκε «μετά Βαϊων και Κλάδων» σε εφαρμογή το νέο σχέδιο αστυνόμευσης των Εξαρχείων, δύο ένοπλες ληστείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

About Author