Παραπέμπεται για παραβίαση του Συντάγματος η υπ. Εργασίας του VMRO για την πινακίδα που έγραφε “Δημοκρατία της Μακεδονίας”

Την αποπομπή της υπουργού Εργασίας Ρασέλα Μιζράχι ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Σκοπίων Ολιβερ Σπάσοφσκι, μετά την προκλητική ενέργεια της τελευταίας να επανατοποθετήσει στο υπουργείο της πινακίδα, στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής», δήλωσαν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων κυβερνητικές πηγές.

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, δικαιολογήθηκε ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου, και δεν προτίθεται να την αλλάξει.

Το κυβερνών κόμμα, η Σοσιαλδημοκρατική Ενωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, επέκρινε έντονα την ενέργεια αυτή της υπουργού Εργασίας. «Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και για μια ενέργεια, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και, ως εκ τούτου, συνιστά απειλή για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: newsbrake.gr

About Author