Γιατί παραιτήθηκε το δ.σ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης- Η επιστολή με αιχμές κατά Μενδώνη

Στην επιστολή παραίτησης τα μέλη του Δ.Σ. αφήνουν αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού
Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα σύσσωμο το Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος της υπουργού Πολιτισμού δίνοντας τέλος σε μια εκκρεμότητα μηνών που το κρατούσε ουσιαστικά «ακέφαλο».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν προκειμένου να κάνουν γνωστές τις παραιτήσεις τους τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. αφήνουν αιχμές κατά της ηγεσίας του ΥΠΠΟ, κάνοντας λόγο για επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας.

Σημειώνεται πως ο διορισμός της καλλιτεχνικής διευθύντριας, μαέστρου Ζωής Ζενιώδη βρισκόταν σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Ιούλιο, λόγω μη έκδοσης του ΦΕΚ του διορισμού της.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:

Προς: Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Παραίτηση ΔΣ ΟΜΜΘ

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας. Ως μέλη του απερχόμενου ΔΣ, έχοντας εργαστεί συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΜΜΘ, έχοντας παρουσιάσει δημόσια τον θετικό απολογισμό μας το προηγούμενο καλοκαίρι και έχοντας εξαντλήσει έκτοτε, κάθε δυνατότητα εξόδου από το πρόσφατο τέλμα, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας με την ελπίδα η συνέχεια να είναι αντάξια του Μεγάρου Μουσικής που παραδίδουμε: ένα Μέγαρο ανοιχτό, εξωστρεφές, καλλιτεχνικά ανήσυχο, κοινωνικά ευαίσθητο και παρόν στη δημόσια σφαίρα, με όχημα πάντα την τέχνη και τον πολιτισμό.

Τα μέλη του ΔΣ του ΟΜΜΘ:

Νικήτας Μυλόπουλος, Πρόεδρος
Σάσα Λαδά, Αντιπρόεδρος
Ιωάννα Ναούμ, Γραμματέας
Ρόλλυ Γκατένιο, Ταμίας
Κωνσταντίνος Βόμβολος, μέλος
Ίντα Μασαράνο, μέλος
Ιουλία Πιπινιά, μέλος
Δάφνη Τραγάκη, μέλος
Συραγώ Τσιάρα, μέλος
Κωνσταντίνος Χάρδας, μέλος

About Author