Ασφαλιστικό: Αλλαγές μετά τις αντιδράσεις – Δεν καταργούνται οι μειωμένες εισφορές στις εργαζόμενες μητέρες

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά με περιορισμένου εύρους παρεμβάσεις και διορθώσεις σε σχέση με το κείμενο που δόθηκε για δημόσια διαβούλευση, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας. Οι μικρές αυτές αλλαγές της τελευταίας στιγμής δεν θα αλλοιώνουν τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης.

Οι περισσότερες διορθωτικές παρεμβάσεις που προήλθαν και μετά την πολυήμερη δημόσια διαβούλευση αφορούν τις διατάξεις για την απασχόληση συνταξιούχων, αλλά και τις συντάξεις των υπηρετούντων στις ειδικές δυνάμεις. Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου θα υπάρξει τροπολογία , που αφορά τις μειωμένες εισφορές που θα συνεχίσουν να καταβάλουν οι εργαζόμενες μητέρες.

Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, για εν κρυπτώ τροπολογία Μηταράκη (όταν ήταν υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) που προέβλεπε την κατάργηση της διάταξης για την καταβολή μειωμένων εισφορών κατά 50% των γυναικών για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

About Author