Αρνητικό το δείγμα για κοροναϊό στο Αττικόν

Αρνητικός στον κοροναϊό είναι ο 33χρονος Κινέζος σύμφωνα με πληροφορίες. Μεταφέρθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (11.02.2020) στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό. Το γεγονός πως πρόσφατα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα και τα συμπτώματα που είχε και μοιάζουν με εκείνα που προκαλεί ο κοροναϊός σήμαναν αμέσως συναγερμό.

Αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 33χρονος άνδρας πήγε σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο των νοτίων προαστίων. Αφού ενημέρωσε τους γιατρούς για τα συμπτώματα (είχε υψηλό πυρετό και βήχα) αλλά και για το γεγονός πως πρόσφατα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα, εκείνοι αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε βρεθεί στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Αμέσως δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του στο Αττικόν. Εκεί έφτασε το βράδυ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Από τη στιγμή που έφτασε ο 33χρονος στο Αττικόν, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου, έλαβε δείγμα -κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας- για να σταλεί σε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο για να εξακριβωθεί αν όντως “χτύπησε” κοροναϊός, από το οποίο και αναμένονται τα αποτελέσματα.

About Author