Κ. Τζαβάρας για “φραουλοχώραφα” στη Μανωλάδα: Υπάρχουν 5.000 αλλοδαποί εκεί που έχουν κάνει ένα ιδιότυπο γκέτο

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας:

“Εγώ προερχόμενος εξ Ηλείας και έχοντας εκεί πολύ σοβαρά προβλήματα, θα ξέρετε αυτή η ιστορία με τις φράουλες στη Μανωλάδα, ήδη υπάρχουν 5.000 αλλοδαποί εκεί που έχουν κάνει ένα ιδιότυπο γκέτο και ζουν παράλληλα σε μία δικιά τους κοινωνία ξεχωριστή και αυτόνομη, οι περισσότεροι είναι παράνομοι, δεν τολμάει όμως η πολιτεία να βάλει εκεί τους κανόνες που χρειάζονται και απαιτούνται και καθημερινά μετά τις 5-6 η ώρα βαράει σιωπητήριο στην περιοχή, δεν κυκλοφορεί κανείς, κυκλοφορούν μόνο οι αλλοδαποί, είναι μία ιδιότυπη κατοχή των αλλοδαπών επί των ημεδαπών».

Ο βουλευτής της ΝΔ  είπε πως δεν είναι ρατσιστής ο ίδιος, ούτε διαπνέεται από αντιανθρωπιστικές ιδέες αλλά πρέπει να μπουν κανόνες σε αυτά τα φαινόμενα, κάτι που επιβάλλει και απαιτεί η δημοκρατία, όπως ανέφερε.

Βέβαια το 2017 η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη «ντροπή της Μανωλάδας» και τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς στα αιματοβαμμένα χωράφια της περιοχής. Το 2013 καταγράφηκαν τα θλιβερά σκηνικά με τους πυροβολισμούς εναντίον των εργατών-μεταναστών. Ενώ τέλος υπάρχει και το περιστατικό με τον εργοδότη στο Μαραθώνα που πυροβόλησε κατά των μεταναστών εργατών που δούλευαν στα χωράφια τους γιατί του ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

About Author