Εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη από την Προανακριτική για τη Novartis ζητά ο Παπαγγελόπουλος

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με δήλωση που έκανε τη Δευτέρα, ζητά την εξαίρεση του βουλευτή Αθανάσιου Πλεύρη από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την υπόθεσης της novartis.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

«Πληροφορήθηκα από την εφημερίδα “Κυριακάτικη Δημοκρατία” ότι ο κ. Σαμαράς πριν λίγα χρόνια αποκαλούσε τον κ. Θάνο Πλεύρη Ναζί και δεν τον ήθελε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του κ. Σαμαρά σε μήνυσή του για υπόθεση απολύτως σχετική με τη Novartis.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης ως μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε μετά από μήνυση πάλι του κ. Σαμαρά και πάλι για την υπόθεση Novartis, εκτελεί χρέη εισαγγελέα σε βάρος μου. Μετά τις αποκαλύψεις αυτές εάν υπάρχει ίχνος ευθιξίας είτε ο κ. Πλεύρης δεν πρέπει να ξαναεμφανισθεί στην προκαταρκτική επιτροπή είτε η ίδια η επιτροπή θα του απαγορεύσει την είσοδο, θα τον εξαιρέσει και θα τον αποπέμψει από τις εργασίες της.

Αμέσως μετά την κατάθεση του εισαγγελέα κ. Αθανασίου, κατάθεση η οποία εκβιάσθηκε από την πλημμυροπαθή κα Ράϊκου και τους προστάτες της, θα ενημερώσω επισήμως τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό για όλες τις συνειδητές και απροκάλυπτες παραβιάσεις του Συντάγματος, για όλα τα επικίνδυνα για τη Δημοκρατία κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα και για όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος μου».

Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης 

Στο αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με το οποίο ζητά την εξαίρεση του ιδίου από την επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis, ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, δήλωσε: “Σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας και το δικαίωμα κάθε ελεγχόμενου να θέτει αιτήματα κάνοντας και χαρακτηρισμούς. Ιερή η θέση κάθε υπόπτου. Ως μέλος απαντώ θεσμικά στην Επιτροπή σύμφωνα με τον ΚΠΔ, τον όποιον μόνο οι δημοσιογράφοι δικαιολογημένα αγνοούν”.

About Author