Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με Μέρκελ – Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται για να παραστεί στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα.

Σύμφωνα με το philenews, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία κι εν όψει της μετάβασης της Μέρκελ στην Τουρκία, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από την Καγκελάριο της Γερμανίας να διαβιβάσει μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση της Τουρκίας με την πλειάδα των αποφάσεων και Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά του για επανέναρξη ενός διαλόγου, μακράν απειλών, που να οδηγούσε στην επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο τόσο το μήνυμα του κ. Αναστασιάδη, ενώ παράλληλα θα υπογραμμίσει τις θέσεις της ΕΕ.

Η Καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ακόμα ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις αμέσως επόμενες μέρες, για τα αποτελέσματα της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

About Author