Εκπρόσωπος Γερμανικής κυβέρνησης: Δεν θέλουμε να συζητήσουμε δημοσίως γιατί αποκλείστηκε η Ελλάδα από τη διάσκεψη για τη Λιβύη

Για τον αποκλεισμό της χώρας μας από τη  Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σήμερα ότι η συγκεκριμένη Διάσκεψη δεν θα ασχοληθεί με «θέματα θαλασσίων συνόρων, πιθανώς δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στη Μεσόγειο».

Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε να αναφερθεί στα κριτήρια με τα οποία διαμορφώθηκε ο κύκλος των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη, ενώ τόνισε ότι σε κάθε βήμα υπήρξε στενός συντονισμός με τα Ηνωμένα Εθνη.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε εδώ πληροφορίες για τις ακριβείς σταθμίσεις των αποφάσεων σε αυτό το θέμα (…). Είναι πάντα δύσκολο να διαμορφώσεις έναν κύκλο συμμετεχόντων και πέραν αυτού δεν μπορώ να πω πως καταλήξαμε. Δεν θέλουμε αυτό να το συζητήσουμε δημοσίως» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ουλρίκε Ντέμερ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη μη πρόσκληση της Ελλάδας να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε στον Real fm ο ανταποκριτής στο Βερολίνο Παντελής Βαλασσόπουλος, η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε ότι κλήθηκαν χώρες με μεγάλη επιρροή σε όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, αιτιολογώντας με έμμεσο τρόπο τον αποκλεισμό της Ελλάδας.

About Author