Σιωπηλός μέχρι τέλους ο Παυλόπουλος- Τι απαντά στις “παροτρύνσεις” για παραίτηση

Προβληματισμένος για την “ονοματολογία” σχετικά με τις προθέσεις του πρωθυπουργού για την προεδρική εκλογή και για τον ευτελισμό του θεσμού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ωστόσο, είναι αποφασισμένος να παραμείνει μέχρι τέλους σιωπηλός και προσηλωμένος στην άσκηση των καθηκόντων του, όποια κι αν είναι η εξέλιξη. Άλλωστε, όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις προθέσεις του μεταξύ 24 και 28 του μήνα, μετά την παρουσία του στο διεθνές φόρουμ του Νταβός.

Όπως επισημαίνει και ο Βασίλης Σκουρής στο news247.gr, ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν προτίθεται επ΄ ουδενί να παραιτηθεί εκδηλώνοντας έτσι την αντίθεσή του στον ευτελισμό του θεσμού και την αβελτηρία της κυβέρνησης σχετικά με την προεδρική εκλογή. “Ο Πρόεδρος τήρησε μέχρι κεραίας τις συνταγματικές του αρμοδιότητες και αποδείχθηκε προσηλωμένος στους θεσμούς, δεν πρόκειται να προκαλέσει, τώρα, πολιτική ρήξη που θα έπληττε τον προεδρικό θεσμό και θα προκαλούσε μείζονα προβλήματα”, λένε οι συνομιλητές του.

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως κατά την περίοδο της θητείας του, αρκετές φορές μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στη Ν.Δ τον καλούσαν να παραιτηθεί για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις και την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και σε όλα αυτά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε με ακόμα εντονότερη θεσμική κινητικότητα και διεθνείς παρεμβάσεις.

Όπως αναφέρει το news247.gr, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για παράδειγμα, «ούτε ως αστείο» δεν συζητά εισηγήσεις να παραιτηθεί ή να τοποθετηθεί δημοσίως για την φθορά του θεσμού και την ασεβή και γεμάτη μικροκομματικές σκοπιμότητες επίθεση που δέχεται το πρόσωπό του. Ούτε βεβαίως προτίθεται να δηλώσει πως δεν επιθυμεί μια δεύτερη θητεία, την οποία και με βάση τα πεπραγμένα του και κατά κοινή ομολογία, δικαιούται απολύτως. Είναι δε χαρακτηριστικό πώς ακόμα και η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που παλαιότερα άφηνε αιχμές εναντίον του, τώρα προβάλλει απλώς την πολιτική σηματοδότηση ενός Προέδρου από το χώρο της κεντροαριστεράς. Άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι αυτό που θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν τον προτείνει για την προεδρία, εφόσον βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει άλλο πρόσωπο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχίζει απολύτως κανονικά το πρόγραμμά του και είναι χαρακτηριστικό πως Πέμπτη και Παρασκευή πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Δουβλίνο. Όταν, άλλωστε, την Κυριακή ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα είναι και πάλι Πρόεδρος, απάντησε πως «Ο Θεός ξέρει». «Ο Μητσοτάκης;» ξαναρώτησαν οι δημοσιογράφοι. «Μόνο ο Θεός» ήταν και η νέα απάντηση.

Οι πιθανότητες για μια δεύτερη θητεία για τον νέο πρόεδρο, άλλωστε, δεν έχουν εκλείψει ή, τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν οι υποστηρικτές του. Το δε πρόβλημα, σαφώς με όχι δική του ευθύνη, έχει μετατραπεί, πέρα από σαπουνόπερα και σε μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία. Πρόβλημα που μάλλον θα παραμείνει και θα σιγοκαίει αν Πρόεδρος δεν είναι και πάλι ο Προκόπης Παυλόπουλος, όσο αν και ο ίδιος αποφεύγει να πυροδοτήσει και την παραμικρή αντίδραση.

Με πληροφορίες από το news247.gr

About Author