Ο Ιερώνυμος για τους 3 Ιεράρχες: Η αργία είναι για τους τεμπέληδες

«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»: με τον τρόπο αυτό αντέδρασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Και προσέθεσε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα.

Συνεργασία Ιερώνυμου-Κουμουτσάκου

Εν τω μεταξύ, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού θέματος συζήτησαν στην Αρχιεπισκοπή ο κ. Ιερώνυμος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργιος Κουμουτσάκος.
«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να με δεχθεί σήμερα ο Μακαριώτατος και να μου δώσει την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί του προβληματισμούς, σκέψεις αλλά και τους σχεδιασμούς μας για το πώς μπορεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού /προσφυγικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ένα ζήτημα που έχει εσωτερική διάσταση, αλλά και εξωτερική» τόνισε ο υπουργός και σημείωσε ότι «οι λόγοι του, οι συμβουλές του και οι απόψεις του είναι πάντα πολύτιμες», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημαντική συμβολή και στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος υπογραμμίζοντας πως ότι υπάρχει μία συνεχής, αδιάκοπη και σταθερή συνεργασία που αποδίδει καρπούς.

Ιερώνυμος: Είμαστε υποχρεωμένοι να περιθάλψουμε όσους είναι σε ανάγκη

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί ότι θα είναι πρόβλημα ολόκληρου του αιώνος» και αναρωτήθηκε «τι κάνουμε τώρα;» απαντώντας πως «πρώτα από όλα δεν πρέπει να χάσουμε το θάρρος μας, δεύτερον χρειάζεται καλή οργάνωση, χρειάζεται συνεργασία, χρειάζεται πολύς κόπος. Η Εκκλησία είναι σε μία δύσκολη θέση γιατί όταν έρχεται στο σπίτι της ένας που πεινάει, ένας που είναι διωγμένος, ένας που δεν έχει τι να φορέσει δεν μπορεί να τον διώξει. Είμαστε υποχρεωμένοι από τη θέση μας να του δώσουμε ένα πιάτο φαγητό, να σταθούμε πλάι σε αυτόν τον άνθρωπο και τον πόνο του. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, όπως μπορούμε» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα σύνορα μας δεν είναι κάπου αλλού, «είναι εκεί στη θάλασσα» και εκεί πρέπει να ασκηθούν πιέσεις και από τους Ευρωπαίους και τους συμμάχους μας, εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη κι όχι η μάχη να δίνεται εδώ μέσα στην Ελλάδα. Χρειάζεται συνεργασία μεγάλη για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και ο καθένας να αναλάβει τον ρόλο που ταιριάζει στην αποστολή του».

About Author