Ο φονεύς του Αη Βασίλης… είναι ο κύριος “Διευθυντής”

Γράμμα στον Αη Βασίλη αν και ετεροχρονισμένα. Αη Βασίλη πρόσεχε πάλι προσπάθησαν να σε αφανίσουν…

Φέτος, είχα την… ιδιαίτερη τιμή -και καλά που λέει και εκείνος ο γκρινιάρης ηλικιωμένος στη διαφήμιση που δεν του αρέσουν τα Χριστούγεννα- να εμπλακώ με μια συνεργαζόμενη εταιρεία σου για ένα δώρο σε αγαπημένο μου πρόσωπο.

Του Παναγιώτη Ι. Δρίβα

Αν δεν το γνωρίζεις, όλες οι ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ, πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες δώρα, ουσιαστικά βοηθώντας το δύσκολο έργο σου. Με το αζημίωτο ασφαλώς. Βλέπεις, δεν είναι όλοι σαν εσένα Άγιε μου…

Η παραγγελία δόθηκε, το δώρο είχε πάει στο υποκατάστημα της εν λόγω εταιρείας που εδρεύει στο Πικέρμι. Είχε όνομα, διεύθυνση, περιοχή, ταχ. Κώδικα. Όμως η παραγγελία αργούσε και κάλεσα να δω τι συμβαίνει. Ήταν περίπου 2 μετά το μεσημέρι.

Σχεδόν παράλληλα με το τηλεφώνημα (βέβαια αυτό μπορεί να ήταν και τυχαίο αλλά το αναφέρω για την ιστορία), το οποίο αρχικά δεν απαντήθηκε, ήρθε ένα SMS (στο κινητό τηλέφωνο) που έλεγε ότι η παραγγελία δεν μπορεί να παραδοθεί διότι η διεύθυνση ήταν ελλιπής και λανθασμένη. Ήταν Παρασκευή και το ΣΚ (έτσι το λέμε το Σαββατοκύριακο) έπρεπε να φύγουμε για τις γιορτές. (Δεν τα καταφέραμε τελικά, αγαπημένε μου Άγιε, για λόγους που θα αντιληφθείς πιο κάτω).

Επικοινώνησα δεύτερη φορά και τότε μου απάντησε μια ευγενική κοπέλα η οποία παρά το γεγονός ότι της εξηγούσα επιμόνως και εναγωνίως ότι πρέπει η παραγγελία να παραδοθεί άμεσα διότι θα φεύγαμε (δεν γνώριζα τότε για την αναβολή), εκείνη επέμεινε για τη Δευτέρα. Δεν λέω ότι συμβαίνει, αλλά φαινόταν ότι σχεδόν είχε προαποφασιστεί να παραδοθεί τη Δευτέρα. Φυσικά μου έδωσε την εναλλακτική ότι θα μπορούσα να το παραλάβω από την εταιρεία. Στο Πικέρμι ντε… καμιά 15 χλμ μακριά.

Τι να κάνω, άφησα τη δουλειά μου, πήγα και το παρέλαβα. Πάνω στο φάκελο υπήρχε η διεύθυνση και η περιοχή. Και μια σημείωση με στυλό ότι το δέμα θα παραδοθεί τη Δευτέρα. Μπα, σκέφτηκα, αφού είπα (πολλές φορές) στο τηλέφωνο ότι τη Δευτέρα  θα λείπουμε γιατί αυτή η ευγενική κοπέλα το είχε σημειώσει πάνω;

Και έτσι μοιραία ήρθαν και άλλες σκέψεις:

-Μια εταιρεία με τζίρο (επειδή δεν ξέρεις από αυτά, τζίρος σημαίνει χρήμα) δεκάδων εκατ. ευρώ, δεν είναι υποχρεωμένη να βρει τον παραλήπτη αφού στην προκειμένη περίπτωση (φαντάζομαι και σε άλλες ανάλογες) διεύθυνση υπάρχει, και προφανώς αυτή η διεύθυνση δεν είναι μοναδική αλλά υπάρχουν και άλλες με την ίδια ονομασία;

(Εσύ δηλ. που παραδίδεις σε μια νύχτα τόσα δώρα σε δισεκατομμύρια παιδάκια γιατί πάντα βρίσκεις το σωστό σπίτι και δεν κάνεις ποτέ λάθος;)

-Μήπως είχε προαποφασιστεί να μοιραστούν τα δώρα σε δύο δόσεις με διάφορες προφάσεις, επειδή ήταν πάρα πολλά; Μπορεί να μην προλάβαινε ο δόλιος ο διανομέας, άνθρωπος είναι και αυτός και όχι Άγιος όπως εσύ. Στο κάτω κάτω η εταιρεία με τα εκατομμύρια ευρώ κέρδος γιατί να μην προσλάβει και άλλους υπαλλήλους -τόση ανεργία υπάρχει- ώστε να γίνεται η δουλειά πιο ανθρώπινα;

(Το κέρδος άγιε μου είναι εδώ που καθορίζει τα πάντα. στύβουν τους εργαζομένους στη δουλειά και οι ιδιοκτήτες βγάζουν τα χρήματα στην ελβετικά για να μην φορολογούνται κιόλας. ξέρω ότι υπάρχουν άγνωστες λέξεις αλλά άγιος είσαι, θα καταλάβεις.)

Επιπλέον αφού τελείωσε το θέμα και από περιέργεια μπήκα να δω ηλεκτρονικά την εξέλιξη της παραγγελίας (γίνεται και αυτό τώρα) στην υποσημείωση έγραφε: Η παραγγελία παρεδόθη στον προορισμό της.

Μετά από όλα αυτά σκέφτηκα να μιλήσω στον κύριο Διευθυντή, αλλά επειδή και στο παρελθόν είχε συμβεί κάτι ανάλογο με την ίδια εταιρεία και δεν είχα βρει άκρη, το μετάνιωσα. Επιπλέον, σκέφτηκα, ότι οι Διευθυντάδες συνήθως ρίχνουν το φταίξιμο στους από κάτω και στα καλά καθούμενα τους πιάνει αυτή η μανία της εξουσίας και του αυταρχισμού.

Είπα να πάρω τηλέφωνο και τον κ. Χρυσοχοΐδη να στείλει τα ΜΑΤ για να επαναφέρει άμεσα την κανονικότητα αλλά πάλι, πού θα έτρεχαν ξεβράκωτοι οι άνθρωποι χρονιάρες μέρες;

(Εδώ όταν δεν υπακούς υπάρχουν κάτι καλοί άνθρωποι που σε αναγκάζουν θες δεν θες να γνωρίσεις τα οφέλη της απελευθέρωσης του γυμνισμού και όχι του… εξαναγκασμού.)

Απ’ την άλλη οι εργαζόμενοι κάνουν αυτό που τους λέει ο μεγάλος Διευθυντής, ο τσέο, με τους μεσάζοντες μικρότερους Διευθυντές οι οποίοι συνήθως είναι τσιράκια του μεγάλου αφεντικού, αλλά χωρίς αυτό -όπως λέει ο καπιταλισμός- εμείς οι απλοί εργαζόμενοι δεν θα είχαμε δουλίτσα. Άσε φαύλος κύκλος σου λέω.

(Αλλά για σένα άγιε μου τα πράγματα είναι απλά όπως και η αλήθεια άλλωστε που δεν χρειάζεται μεσάζοντες διευθυντές).

Και μιας και λέμε για Διευθυντές, γιατί η εξουσιομανία τούς πιάνει πιο πολύ τέτοιες μέρες γιορτινές; Πρέπει να βγάζουν δηλ. όλο τον κομπλεξισμό τους στους εργαζόμενους υφιστάμενους, με μια επίδειξη ισχύος που ξεπερνάει ακόμη τα όρια της νομιμότητας κάποιες φορές; Όπως για παράδειγμα να τους κόβουν κανονικές άδειες που δικαιούνται, χωρίς καν να μπαίνουν στη διαδικασία να απαντήσουν στο αίτημα τους;

Ναι Άγιε όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται αυτά τα φασιστικά φαινόμενα συμβαίνουν όλο και περισσότερο μετά την επιβολή της κανονικότητας με την παραβίαση του οικιακού ασύλου, τα ξεβρακώματα και το ξύλο σε όσους διατυπώνουν αντίθετη άποψη.

Ίσως πάλι να φταίνε οι παρατρεχάμενοι που κάνουν τους Διευθυντάδες να αισθάνονται σπουδαίοι, αν και ανύπαρκτοι κατά τ’ άλλα, και έτσι φουσκώνει μέσα τους το «εγώ» ωσάν γαλόπουλα στην αλάνα.

Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα, νομίζω, αν όλοι εμείς οι εργαζόμενοι μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε ενιαία την ανυποληψία και τη χυδαιότητα στους εργασιακούς χώρους.

Δεν θα υπήρχε ο φόβος και η ανασφάλεια… Το γλείψιμο και η ρουφιανιά… Ο παρτακισμός και η αδιαφορία… Η υποκρισία και η μεγαλομανία του δύσμοιρου υπαλληλάκου που νομίζει ότι είναι κάποιος όσο… «καρφώνει» τους συναδέλφους του, επειδή οι προϊστάμενοί του τον χρειάζονται.

Αυτά και μη παρέκει… Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΥΓ1: Όσο και αν κάθε χρόνο προσπαθούν να σε φονεύσουν κάτι μίζερα ανθρωπάκια είμαι σίγουρος ότι εσύ θα ξεγλιστράς με το υπερδιάστατο έλκηθρό σου.

ΥΓ2: Δεν σου ζητάω να διακόψεις τη συνεργασία σου με την εν λόγω εταιρεία ταχυμεταφορών διότι είναι βέβαιο ότι θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι με απολύσεις.

ΥΓ3: Στο Πικέρμι εδρεύουν αρκετές ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στην ACS Courier η οποία είναι άψογη από όλες τις απόψεις.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα POLIS

 

About Author