Φυλακές Αυλώνα: Απομακρύνονται οι προϊστάμενοι μετά τα άγρια επεισόδια

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μετά την άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε κρατουμένους με 13 τραυματίες, αποφάσισε την απαλλαγή από τα καθήκοντα του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης και του Προϊσταμένου του Τμήματος Φύλαξης των φυλακών Αυλώνα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι απομακρύνονται από τις θέσεις τους και ότι θα τοποθετηθούν σε «χαμηλότερες» θέσεις σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα. Τα δύο στελέχη των φυλακών Αυλώνα χρεώνονται το γεγονός ότι δεν απέτρεψαν τη συμπλοκή με τους 13 τραυματίες αλλά και παλαιότερα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στην ίδια φυλακή.

Σε ανακοίνωσή της η κυρία Νικολάου αναφέρει:

«Την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης και του Προϊσταμένου του Τμήματος Φύλαξης του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, αποφάσισε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής προχώρησε άμεσα σε αυτή την ενέργεια μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, ανάμεσα σε κρατουμένους, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Υπενθυμίζεται ότι από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά 13 άτομα».

About Author