Κίνηση έκπληξη από Σαββίδη – Αγοράζει γνωστή ομάδα στο εξωτερικό

Την απόφασή του να επεκταθεί και εκτός Ελλάδος στο χώρο του ποδοσφαίρου, φαίνεται πως έχει πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ να εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ομάδας του εξωτερικού.  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «gazetaesportiva.com», ο Ιβάν Σαββίδης, μετά τις πιέσεις του γιού του και μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Σαββίδη αναμένεται να ασχοληθεί με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Βραζιλίας.

Το ρεπορτάζ τονίζει, πως ο πρόεδρος των νταμπλούχων Ελλάδας εξετάζει μια σειρά από ομάδες και στα πλάνα του υπάρχει το σχέδιο που εκτέλεσε και στον ΠΑΟΚ, δηλαδή η άμεση αποπληρωμή των όποιων χρεών υπάρχουν και στη συνέχεια η αγορά των μετοχών της ομάδας.

Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και είναι διατεθειμένος να επενδύσει στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας. Η Gazeta Esportiva μαθαίνει ότι τα σχέδια του Σαββίδη περιλαμβάνουν αναζήτηση ομάδα στην Βραζιλία που είναι ανοιχτές για να αρχίσουν μια συνεργασία ή ακόμα και μια εξαγορά των μετοχών τους.

Στην πραγματικότητα, η πρόθεση είναι από τον Γιώργο Σαββίδη, γιο και συνεργάτη του. Ο Γιώργος είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας και εδώ και καιρό έχει “καλλιεργήσει” την ιδέα να υπάρχει συνεργασία με έναν σύλλογο ή ακόμα και να γίνει αγορά του. Φαίνεται ότι τελικά έχει καταφέρει να πέσει τον πατέρα του.

Η πρόθεση της οικογένειας Σαββίδη είναι να επαναλάβει αυτό που έκανε το 2013 με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή να πληρώσει τα χρέη της ομάδας και να επενδύσει πολλά, έχοντας στο επίκεντρο σε νέους παίκτες με ταλέντο που θα μπορούν να πωληθούν στην Ευρώπη.

Η συνεργασία μεταξύ της Λειψίας και της Μπραγκαντίνο επέστησε την προσοχή ως υποσχόμενη στην αγορά της Βραζιλίας η οποία, κατά την άποψη των επενδυτών, εξακολουθεί να είναι η καλύτερη στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα των ποδοσφαιρικών ταλέντων.

Ακόμη και η άνοδος της Φλαμένγκο, που έγινε ακόμα πιο γνωστή μέσα στο 2019 και έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, έπεισε τον Ιβάν Σαββίδη για την επένδυση στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, αν και ήδη είχε πειστεί από τον γιο του.

Παρά το αρχικό ενδιαφέρον για την Παρανά και την Φορταλέζα, οι άλλες επιλογές δεν αποκλείονται από την οικογένεια Σαββίδη.

Η εύρεση του σωστού συλλόγου είναι μόνο το πρώτο βήμα και δεν υπάρχει πρόθεση, τουλάχιστον προς το παρόν, από τους επενδυτές να εμπλακούν σε περισσότερες από μία ομάδες».

About Author