Ευκαιρία οι χειμερινές εκπτώσεις για εμπόρους και καταναλωτές – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Η εντυπωσιακή πτώση του τζίρου πανελλαδικά την περίοδο των γιορτών έχει προκαλέσει ανησυχία στον εμπορικό κόσμο και τώρα όλοι περιμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις, όπως και οι καταναλωτές, για να τονωθεί η αγορά. Φέτος, η εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της χώρας με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Σημειώνεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα σε αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα να είναι ανοιχτά.

Πτώση τζίρου πάνω από 20%

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου στα μεγάλα αστικά κέντρα μιλούν για εντυπωσιακή πτώση του τζίρου σε σχέση με τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Χαμηλότερες επιδόσεις είχαν 2 στα 3 καταστήματα του Πειραιά. Πτώση 30% υπήρξε στον τζίρο των καταστημάτων στην αγορά του Βόλου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μεγάλη πτώση τζίρου καταγράφηκε στην Λάρισα. Υποτονική ήταν η κίνηση και στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Οπως λένε καταστηματάρχες η σημαντική μείωση των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μείωση των κερδών τους σε σχέση με πέρυσι.

Ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων στην  αγορά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής κατά την περίοδο των Εορτών δεν ήταν ο αναμενόμενος καθώς παρατηρήθηκε πτώση 20% με 30%.

Ακόμα και στον κλάδο των παιχνιδιών οι έμποροι «μοιράζονται την φτώχια τους καθώς τον μεγάλο όγκο της δουλειάς τους τον έχουν «κλέψει» οι πολυεθνικές.

Ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη έμειναν αρκετά πίσω, καθώς οι Πατρινοί μετέθεσαν την όποια ανανέωση της γκαρνταρόμπας τους για αργότερα, πιθανώς για τα μέσα του Γενάρη οπότε και αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Αρνητικά επίσης καταγράφουν την εορταστική περίοδο και οι μικροπωλητές που έστησαν τους πάγκους τους στην Τριών Ναυάρχων, στο πλαίσιο της παράδοσης των «μποναμάδων».

Όπως λένε οι ίδιοι ο τζίρος τους καταγράφει τουλάχιστον μια πτώση που φθάνει ή και υπερβαίνει το 20% και ζητούν, με κάποιον τρόπο που θα συμφωνηθεί με τους φορείς της πόλης, να μεταφερθούν σε κάποιο πιο κεντρικό σημείο.

About Author