Μητσοτάκης στη Bild: Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν πιστεύω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου

«Δεν θα δεχτούμε καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας» δηλώνει, σε συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ακόμη ότι «η Τουρκία είναι αυτή που δεν σέβεται το δίκαιο της θάλασσας. Όχι εμείς» ενώ σχολιάζοντας το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης το χαρακτηρίζει «παράνομο και άκυρο».

Στην ερώτηση της εφημερίδας, «πόσο μακριά θα το πάει ο Τούρκος πρόεδρος και αν υπάρχει ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει, μεταξύ άλλων, στη Bild: « Όχι δεν φοβάμαι. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου».

Για το προσφυγικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει: «Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να αντιμετωπίζει μόνη της το προσφυγικό. Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα του Δουβλίνου. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια σύμβαση για το άσυλο και την μετανάστευση, όπως είχε υποσχεθεί η Κομισιόν, και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με δίκαιο επιμερισμό βαρών».

Τέλος, μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει στη Γερμανική εφημερίδα: «Η ελληνική κρίση θα τελειώσει επιτέλους οριστικά, εάν η Ελλάδα αναπτυχθεί γρήγορα». Ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ακόμη ότι «τα χρέη της Ελλάδας θα αποπληρωθούν και κομβικό σημείο σε αυτό είναι η ανάπτυξη της χώρας» ενώ επισημαίνει ότι για πρώτη φορά, η Ελλάδα δανείστηκε βραχυπρόθεσμα με αρνητικό επιτόκιο. «Ποιος θα πίστευε ότι αυτό θα ήταν δυνατόν πριν από μερικούς μήνες; Σε κάποια στιγμή το 10ετές ομόλογό μας διαπραγματευόταν σε χαμηλότερη απόδοση από το ιταλικό ομόλογο», δήλωσε χαρακτηριστικά, στην Bild, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Bild εδώ

About Author